AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Slutspel i Stockholm Volleycup för Pojkar Level 5&6

I lördags tog sig sju lag från fem klubbar till Nya Rotebrohallen för slutspel i Stockholm Volleycup Level 5&6, hela slutspelet spelades i Level 6. Pojkar 02 siktade på guld!

Fyrmanna Level 6 beskrivs kanske lättast som det som tidigare kallades U15 fast med lite högre nät, ingen serve vid tremeterslinjen (inte ens underhandsserve) och efter block får man inte ta bollen på studs. Block har tidigare varit nästan verkningslöst på den här nivån men med de nya reglerna blir det mer blockpoäng (men det är inte alltid lätt att dömma och det blev lite diskussion kring vissa domslut huruvida det var block eller pet).

Pojkar 02 fick nästan ihop två lag och ”kallade in” ett par killar från 03/04 gruppen för att få ihop två fyrmannalag. På speldagen blev dock två av 02orna sjuka men man fick tag i ytterligare en 04a och fick på så sätt till ett rent 03/04 lag. Som ni ska få se så spelade dessa killar lysade och gick längre än väntat.

02-killarna mötte Danderyd och Strängnäs i gruppspelet och vann gruppen utan större problem trots ett lite lojt spel och var då klara för semifinal.

I semifinalen väntade det yngre Sollentuna laget som trots sin ålder besegrat Vingåker och ett av Södertelgelagen. Mot sina äldre klubbkompisar kämpade man på bra men fick se sig besegrade och 02orna var i final.
De yngre förlorade senare bronsmatchen mot Danderyd där första set var mycket jämt men efter ha tappat det med 25-27 gick luften ur dem lite, men en bra insats!

I finalen stod Södertelge för motståndet och Sollentunakillarna var supertaggade till revansch för förlusten i U13 finalen för två år sedan. Nu i finalen började de prata med varandra på plan och gav aldrig motståndarna någon chans att ta kommandot i matchen, 2-0 (25-12, 25-18) och vandringspokalen, som under visst besvär lokaliserats under dagen, kunde återbördas till kansliet.

Fullständiga resultat: http://iof3.idrottonline.se/SvenskaVolleybollforbundet/Svenskvolleyboll/Distrikt/Stockholm-GotlandsVolleybollforbund/Tavling/Resultat/PojkarLevel56Slutspel/