AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna började bra, men fick ge sig i första kvartsfinalen

Så var det dags för första kvartsfilnalen i årets slutspel, hemmalaget började bra men höll inte hela vägen

 

 

 

Startuppställning Sollentuna
Tobias Ericsson, Peter Jonsson, Staffan Blomgren, Fredrik Gewers, Johan Lindström, Sean Anthony och Carl Ljung (Libero)

Startuppställning Linköping
Carl Ahremark, Martin Larsson, Linus Ekstrand, Braden McLean, Georgi Topplov, Erik Sundberg och Albin Eriksson (Libero)

Det var ett taggat hemmalag som började matchen bra. Man tog direkt en ledning med två poäng som man höll fram till 13-11. Efter det utökade man ledningen till 18-14 efter bra anfallsspel av Sean Anthony. Vid 20-17 gör Sollentuna två misstag och det står 20-19. Sollentuna vinner de två följande bollarna och har 22-19 när Linköping tar sin andra time-out. Efter anfallspoäng av Sean Anthony och Johan Lindström kan hemmalaget vinna setet med 25-21. Sollentunas taktik att sätta press på landslagsspiken Erik Sundberg fungerar bra i setet. Erik fick nio pass och lyckas bara vinna ett av dem. I slutet av setet blir Erik utbytt och sitter sedan vid sidan resten av matchen.
Sollentuna hade 14 anfallspoäng och 4 block i första set. Linköping hade 6 anfallspoäng och inget block.

I andra set får Linköping en riktigt bra start och tar ledningen med 1-6 efter bl a tre poäng av Linus Ekstrand. I Sollentuna är det i början av setet bara Staffan Blomgren som gör poäng och Linköping kan ganska enkelt gå ifrån till 5-11. Hemmalaget tar då en time-out. Linköping håller ett 6-poängsförsprång fram till 16-22. Hemmalaget friserar siffrorna lite grann, men Linköping är aldrig hotade i setet och kan vinna det med 21-25. Setet präglas av kantanfall mot kantanfall, d v s det var inte särskilt många centeranfall i setet. Linus Ekstrand tog 7 poäng i setet och var en stor del i vändningen som Linköping gjorde. William Mercer som ersatte Erik Sundberg tog 4 poäng.

Det tredje setet började ungefär som det andra. Linköping tog direkt en ledning med 0-5. Denna utökade man kontinuerligt under setet och man kunde enkelt vinna setet med 17-25 efter hela 16 (!) egna anfallspoäng från Linköping sida, varav 6 st kom från Martin Larsson som nu börjar göra ett avtryck i matchen. I slutet av setet har Sollentuna två spelare på planen som bägge är 40 år eller äldre (David Ottosson och Johan Lindström). Undrar när det inträffade i ett sm-slutspel senast?
Linköping leder nu med 1-2 i set.

Även det fjärde setet börjar dåligt för Sollentuna. Linköping tar ledningen med 4-9. Vid ställningen 7-10 tar Sollentuna sitt näst sista egna anfallspoäng i setet. Det innebär att Linköping utan större problem kan dominera setet och enkelt vinner det med hela 15-25. Av Sollentunas fina anfallsspel från första set finns ingenting kvar i det fjärde setet. Man gör bara 6 egna anfallspoäng i setet, något som förstås är alldeles för lite för att kunna rubba ett lag som Linköping.

Sollentuna har två uppställningar som man genomgående i matchen har svårt att ta sig ur och Linköping har en större bredd i sin trupp, vilket blir tydligt när man kan byta ut Erik Sundberg och istället spela med William Mercer. Linköping har också flera spikers som kan döda boll i tunga lägen. Det innebär att i Sollentuna måste alla spelare spela bra samtidigt och man måste hålla fast vid den uppgjorda taktiken, något som man lyckas bra med i ett set i dagens match, men det måste man klara av hela matchen framöver.

Nästa kvartsfinal spelas på torsdag kl 19.00 i Linköping.

Poängbäst
Sollentuna
Staffan Blomgren 16 poäng
Sean Anthony 9 poäng

Linköping
Martin Larsson 18 poäng
Linus Ekstrand 13 poäng

Bäste spelare
Sollentuna
Fredrik Gewers

Linköping
Albin Eriksson