AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Damer B hänger kvar

Inför nästsista omgången låg Damer-B precis ovanför nedflyttningsstrecket och det unga laget behövde helst vinna över Södertelge för att vara helt säkra på att stanna kvar i division 1. 

När lagen möttes senast förlorade B-tjejerna med 0-3 men den här gången tänkte man inte ge sig lika lätt. Första set var länge jämt men sedan drog gästerna ifrån, hemmalaget kämpade sig sakta i kapp men kom inte riktigt hela vägen, 23-25.
Andra set gick sämre, 17-25.

I tredje set kämpade våra tjejer på ordentligt, de visade vad man kan och lyckades tillslut ta hem setet med 27-25 och höll liv i matchen.
I fjärde set startade man helt överlägset och hade som mest en åttapoängsledning och den lilla publiken vädrade skiljeset. Men som i några tidigare matcher så gick energinivån som en bergochdalbana och man släppte in Södertelge i setet som tyvärr gick i kapp och förbi.

Nu blev det ett par nervösa timmars väntan tills man fick reda på resultatet i matchen mellan Stockholms Vingar och Linköping, skulle Vingar ta poäng skulle det kräva att Damer-B fick med sig minst ett poäng från sista matchen borta mot den hittills obesegrade serieettan Norsjö nästa helg för att undvika division 2.
Nu gick bollen Sollentunas väg i den matchen och Linköping vann 3-1 och SVK behöll därmed sin fyrapoängsledning över Vingar med bara en match kvar att spela för båda lagen.
Damer B hänger kvar i Division 1 Norra även nästa säsong!

Slutresultat i Arena Satelliten: Sollentuna VK B – Södertelge VBK 1 – 3 (23-25, 17-25, 27-25, 19-25)
Spelade gjorde: Jenny L, Aliide, Ulli, Natalija, Mai, Emma, Rebecka och Sofia N
Coacher: Elias och Lucas