AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna – RIG Falköping

I näst sista omgången möttes Sollentuna och volleybollgymnasiet RIG Falköping. För Sollentunas del fanns chansen att avancera till femte plats (om man vinner mot RIG och HABO samtidigt som Tierp förlorar mot Hylte/Halmstad och Örkelljunga). För RIGs del är man sist i serien oberoende av hur det går i de sista matcherna, men man har ett frikort till elitserien, så man behöver inte kvala för att hålla sig kvar.

Noterbart i matchen är att hela 9 spelare (trots att Sergej Engström i Sollentuna inte var med p g a sjukdom och Fredrik Ljung i RIG spelade med B-laget idag (Fredrik var med senast lagen möttes), då B-laget har match samtidigt) på planen är fostrade inom Sollentunas ungdomsverksamhet. Nytt rekord?
I Sollentuna är det Peter Jonsson, Staffan Blomgren, Fredrik Gewers, Carl Ljung och Sean Anthony och i RIG Falköping är det Victor Nielsen, Jakob Molin, Peter Blomgren och Jacob Zachrisson.

Hemmalaget Sollentuna börjar matchen bäst och tar ledningen med 10-7. Strax därefter sjunker kvaliteten när 4 (!) raka servar missas. Lagen spelar jämnt fram till 18-15 när Sollentuna gör ett ryck till 20-15 och RIG tar en time-out. Sollentuna missar nästa serve och Jacob Link går ner och servar. Några bra servar senare står det 20-19 och hemmalaget tar sin första time-out. Jacob Link missar nästa serve och ett block senare står det 22-19 till Sollentuna. Kos vinner ett anfall, Jacob Zachrisson likaså när RIG blir avblåsta för nätberöring bollen efter och Sollentuna har setbollar vid 24-20. Peter Blomgren (bror till Staffan i Sollentuna) vinner nästa anfall innan Sean Anthony kan stänga setet och Sollentuna vinner med 25-21.

I det andra setet börjar Sollentuna starkt och går direkt upp i en ledning med 7-2. Ledningen utökas till 19-9. Jacob Link har sedan en bra period och friserar siffrorna lite grann. 21-14 kommer RIG upp i innan Jakob Link missar en serve. Sollentuna går ifrån till 24-17 och setbollar. RIG vinner de två första, men inte den tredje och Sollentuna vinner setet med 25-19.

I det tredje setet spelar lagen jämnt hela vägen fram till 14 lika. RIG gör nu ettt ryck och går ifrån till 16-20. Vid 18-22 tar Sollentuna tre raka poäng , men bollen efter blockerar Sulinski ner och det står 21-23. Sollentuna blir avblåsta för två slag och RIG Falköping har tre setbollar. Man förvaltar den andra och vinner setet med 22-25. Peter Blomgren gör ett bra set och tar 6 egna poäng.

I det fjärde setet börjar Sollentuna bra och tar ledningen med 7-4 efter bl a två raka blockpoäng av Peter Jonsson. RIG Falköping visar att man inte ger upp och man vinner fyra raka poäng och det står 7-8. Efter det spelar lagen jämnt fram till 18 lika. Sollentuna vinner sen tre raka poäng och leder med 21-18. RIG vinner de tre följande bollarna innan Staffan Blomgren stiger fram och tar två poäng i form av ett anfall och ett serveess. Lillebror Peter Blomgren vinner nästa anfall för RIG och det står 23-22. Kosma Smiechoowski vinner sitt anfall och Sollentuna har 2 matchbollar. Den första förvaltar man då Tobias Ericsson gör ett serveess och Sollentuna vinner setet med 25-22 och matchen med 3-1.

Poängbäst i Sollentuna blir Staffan Blomgren med 18 poäng och Kosma Smiechowski med 15 poäng. Peter Jonsson gör sin bästa match för säsongen och tar bl a 6 blockpoäng.

I RIG Falköping gör Jacob Link 20 poäng och Peter Blomgren 14 poäng.

I och med att Tierp förlorade mot Hylte/Halmstad finns fortfarande möjligheten för Sollentuna att avancera till femte plats i serien. För att det ska lyckas krävs att Sollentuna tar 2 poäng mer än vad TRierp gör i sista omgången. Sollentuna möter Habo hemma och Tierp möter Örkelljunga borta. Sollentuna spelar sista omgången i Satelliten den 12 mars kl 17:00. Den 13 mars då alla lagen spelat sin sista match i grundserien får vi se vilket av topp-4 lagen som väljer Sollentuna som motståndare i kvartsfinalerna.