AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Det börjar dra ihop sig även i Division 1 Norra Damer

Med bara tre matcher kvar så var det i lördags dags för våra B-tjejer att möta serietvåan Uppsala, när lagen möttes i höstas blev det en ganska snabb förlust med 0-3, skulle det gå bättre nu? Laget skulle behöva poäng för att säkra sin position i tabellen.

Matchen började svajigt, bl.a. lite diskussioner med domaren, och Uppsala kunde ta kommandot tidigt i setet men med stöd av supportrarna, som var fler än vanligt då SVKs B-herrar hade spelat matchen innan, kunde B-damerna sakta jobba sig närmare. Uppsala kände sig t.o.m. tvingade till att ta time-out vid 12-9. Resten av setet var ganska jämt men hemmalaget tog tillslut hem det med 25-20.

I andra set så låste det sig, det har varit våra tjejers problem, de spelar bra men inte hela tiden. 14-25 och inte så mycket mer att säga.

Tredje set blev matchens bästa och bjöd på fin volleyboll, Sollentuna hade ledningen ett tag, sedan Uppsala och tillbaka till Sollentuna igen, vid underläge 19-21 tog Uppsala sin andra time-out i setet. Det började se ut som att våra tjejer skulle kunna ta detta till ett fjärde set.
När de då som mest skulle behövt lite tur så blev det tvärtom, en boll nära eller på linjen från Sollentuna dömdes till omboll och den vann istället Uppsala.
Tjejerna kämpade på men tappade ett par bollar och tar time-out vid 22-23, spännande!
Men tyvärr kom de inte närmare än så, förlust med 22-25.

Tjejerna visade återigen att de kan bjuda upp till kamp även mot seriens topplag och det var ännu en underhållande match med många fina bollar.


Spelade gjorde: Mai, Jessica, Aliide, Sofia N, Matilda, Ulli, Natalija och Danielle
Coach: Elias och Lucas

Slutresultat i Bolandsskolan Uppsala VBS – Sollentuna VK B 3 – 0 (25-20, 25-14, 25-22)

Nästa match mot Södertelge är sista hemmamatchen för säsongen.

Under söndagen besegrade Västerås Rissne och gick upp på samma poäng som SVK men med bättre setkvot, följ tabellen här: http://www.profixio.com/fx/serieoppsett.php?t=SVBF_SERIE_AVD4697&k=LS4697&p=1