AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Ytterligare en vecka med dubbla matcher för herrlaget avklarad

Förra veckan spelade herrlaget borta mot både Linköping och Södertälje. 

Matchen mot Linköping blev aldrig spännande, utan hemmalaget Linköping kunde enkelt vinna med 3-0 efter 25-13, 25-15 och 25-23. I hemmalaget var det som vanligt Martin Larsson som var poängbäst med 17 poäng. I Sollentuna var Staffan Blomgren bäst med 9 poäng.


Foto: Magnus Lilja

I den andra matchen var det ett Södertälje utan självförtroende (bara 4 vinster den här säsongen) som stod för motståndet. I första set hade Södertälje hela 14 (!) egna misstag och Sollentuna kunde komfortabelt vinna setet med 17-25. Set 2 och 3 blev jämna, men i de avgörande lägena vek Södertälje ner sig och Sollentuna kunde vinna seten med 26-28 och 23-25 och matchen med 0-3. I Södertälje var Luke Sim bäste poängplockare med 12 poäng och i Sollentuna hade Kosma Smiechowski och Staffan Blomgren 14 poäng var.

Med två matcher kvar innan slutpelet börjar ligger Sollentuna på sjätte plats, 4 poäng efter Tierp. Sollentuna möter RIG och Habo och Tierp möter Hylte/Halmstad och Örkelljunga. Neråt har Sollentuna 7 poängs försprång gentemot Vingåker, så högst troligt sluta Sollentuna sexa eller femma i serien. Oberoende av vilket så väntar en kvartsfinal mot något av topp-4 lagen. Vilket lag som väljer Sollentuna återstår att se.