Storslaget Draget

I söndags var Draget bra! Det går inte att skoja bort. Jag har inte sett Draget bättre än i helgen. Det var som om alla drabbats av en gemensam och samtidigt positiv kortslutning. 

Solna kom revanschsugna efter att dagen innan snöpligt förlorat mot Södertälje. Och vid insmashningen pangade dom på bra – unga och spänstiga som dom är. Men Dragonerna kan också. Solnas libero ställde sig demonstrativ mitt framför oss för att ta emot våra smashar. En sån sak är ju allt som Johan Fransson behöver för att tända till. Först slår han en bra smash som träffar honom på axeln. Andra smashen sitter stenhårt i huvudet. Och inte blir det bättre av att Johan under första set kommer perfekt till en, typ, meter i mitten och drämmer tung smash rätt i ansiktet på stackarn. Han måste ha känt sig som om han blivit påkörd och vaknat upp med MIKASA tatuerad i pannan!

Och i hela första set spelade Draget i det närmaste felfritt. Blocket var magiskt och de anfall som smet förbi plockade försvaret upp och vände snabbt till dödande anfall. Vanligtvis är det Wreber som lyckas med att hålla serven länge, men den här gången var det faktiskt min tur. 14 raka poäng! Men sanningen var nog att vårt block helt enkelt stängde nätet. Och vändningen kom först när jag stod och beundrade en av mina egna servar. Solna missade mottagningen helt och bollen singlade direkt över nätet – precis till den position som jag då borde varit på istället för att stå bakom baklinjen och njuta. 25-9

I andra set fortsatte Draget att vara obevekliga. Allt stämde. Inte minst försvaret. Mellan oss konstaterade vi den gamla sanningen att övertyga under insmashningen är en sak. Att göra samma sak under match är en annan. De kunde helt enkelt inte göra poäng på oss. Och våra egna misstag var få. 25-17

I tredje var risken stor att någon skulle sätta en nål i ballongen och att förtrollningen skulle brytas. Och mycket riktigt tog också Solna de första 4 bollarna. Men den här dagen var Draget ostoppbara. 25-17.
Lägstanivån var högre än någonsin tidigare under säsongen. Om man skulle räkna upp vilka som spelade bra, får man lista hela gänget. Så jag struntar i det och avslutar istället med en Limerick:

Det var ett grönt gäng kallat Draget
I söndags dom spela’ storslaget
Som ljuv poesi
Vacker volleymagi
En upplevelse skön som samXXXet