Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Två spännande hemmamatcher för herrarna

Den här veckan spelade herrarna två hemmamatcher i Arena Satelliten, både torsdags- och lördagsmatchen blev mycket spännande och underhållande men olika slutresultat.

I torsdags var det Vingåker som kom på besök

I första set fick inte hemmalaget Sollentuna sitt spel att stämma och Vingåker kunde ta tag i taktpinnen och ta ledningen med 2-7. Sollentuna kämpade sig ikapp vid 12 lika, men fortfarande utan att spela särskilt bra. Vingåker utnyttjade detta och gick ifrån till en enkel setvinst med 19-25. Hemmalaget hade 10 egna misstag i setet vilket är alldeles för mycket. Framförallt var det servarna, som fungerade så bra mot Hylte/Halmstad senast som nu inte alls fungerade.

I andra set fortsatte misstagen från Sollentunas sida, men man höjde resten av spelet några snäpp och efter ledning med 19-12 kunde man enkelt vinna setet med 25-20. Även i detta set hade Sollentuna 10 egna misstag.

Det tredje setet var jämnt fram till 17 lika när Sollentuna la i en högre växel och gick ifrån till 25-21. I setet har Sollentuna bättre anfallsspel jämfört med de två första seten.

Det fjärde setet är matchens jämnaste och det är lika vid 7-7, 10-10, 19-19, 23-23 och 24-24. Här slutar setet på ett tråkigt sätt för Sollentuna. Man missar sin egen serve genom att serva den i nät och bollen efter gör Vingåker ett serveess och så har Vingåker kvitterat till 2 lika i set. Andzej Savostenok är orsaken till Vingåkers vinst i fjärde set. Han hade 10 anfallspoäng och ett block, d v s 11 egna poäng i setet.

Det femte setet blev aldrig jämnt, då Sollentuna direkt fick ett par poängs ledning och sedan utökade ledningen hela vägen fram till 15-10 och matchvinst med 3-2.

Det var inte något skönspel i matchen, men det blev en jämn tillställning där några spelare höjde sig över resten och var skillnaden i slutresultatet. I Sollentuna var Staffan Blomgren outstanding med en anfallseffektivitet på 51% och 24 poäng totalt. Kosma Smiechowski slutade på 23 poäng och Sean Anthony på 15 poäng. I Vingåker var Andzej Savostenok stundtals riktigt bra, men i perioder var han osynlig. Karolis Slimas hade en riktigt bra match med 13 poäng och en anfallseffektivitet på 69% och inga anfallsmisstag!

I lördags var det dags för den tredje femsetaren i rad för Sollentunas herrlag efter 2-3 mot Hylte/Halmstad och 3-2 mot Vingåker då tabellfyran Örkelljunga kom på besök

Örkelljunga vilade passaren Filip Mulder p g a skadekänning och spelade med Sollentunafostrade Ludvig von Sydow som passare istället.

I första set var det ett blekt Sollentuna som inte alls kom upp i normal standard. Man hängde med till 6 lika men efter det var det Örkelljunga för hela slanten. Örkelljunga spelade bra och drog ifrån och utökade sin ledning hela vägen och vann setet med hela 16-25. Sollentunas anfallsspel fungerade inte alls, vilket skapade en stor frustration bland spelarna.

I andra set var frustrationen som bortblåst och anfallsspelet fungerade bra igen. Sollentuna gick direkt upp i en ledning med 6-1 när Örkelljunga tvingades ta en time-out. 14-12 var det närmaste Örkelljunga kom innan Sollentuna rann ifrån och kunde vinna setet komfortabelt med 25-17.

I det tredje setet svängde matchen tillbaka till Örkelljungas favör. Man tog ledningen med 8-14 och tittade aldrig bakåt, utan kunde relativt enkelt vinna setet med 19-25. Enda tillfället då Sollentuna var nära var vid 17-18, men Örkelljunga var aldrig riktigt hotade. Tomas Vilimas hade 9 anfallspoäng i setet och var en stor del av att man så enkelt kunde vinna setet.

I det fjärde setet började Örkelljunga bäst och ledde med 5-8. Sollentuna svarade och vann 3 raka bollar till 8 lika. Örkelljunga gick ifrån till 14-18 innan Sollentuna kom ikapp vid 20 lika. Det blir 21 lika, 22 lika, 23 lika när Peter Lundgren missar ett anfall och Sollentuna får setboll. Andrew Brown vinner nästa anfall och kvitterar till 24 lika. Sergej Engström missar ett anfall och Örkelljunga har sin första matchboll. Sean Anthony vinner sitt anfall och kvitterar till 25 lika. Sean vinner även nästa boll och skaffar Sollentunas andra setboll. Sergej Engström blockar ner Tomas Vilimas och det är kvitterat till 2 lika i set.

Första bollen i femte set blockar Kosma Smiechowski ner Jake Penolio, men blir avblåst för övertramp. Sollentuna missar nästa anfall och det står 0-2. Sean Anthoiny vinner två raka anfall och det är kvitterat till 2 lika. Örkelljunga gör ett ryck till 5-8 vid sidbytet. Vid 7-9 gör Staffan Blomgren några riktigt bra anfall och tar 3 snabba poäng och det står 10 lika. Andrew Brown vinner nästa anfall för Örkelljunga och Kosma Smiechowski missar ett anfall. 10-12 till Örkelljunga. Staffan Blomgren vinner ett anfall för Sollentuna, Tomas Vilimas vinner ett för Örkelljunga och det står 11-13. Kosma Smiechowski och Sean Anthony vinner varsitt anfall och det är kvitterat till 13 lika. Peter Lundgren tar ett anfallspoäng och Örkelljunga har matchboll vid 13-14. Sean Anthony vinner nästa anfall och det är kvitterat, 14 lika. Sollentuna missar nästa serve och vid 14-15 blockerar Tomas Vilimas ner Sollentunaanfallet och Örkelljunga vinner setet med 14-16 och matchen med 2-3.

Den stora skillnaden mellan lagen den här matchen var Tomas Vilimas som tog hela 26 poäng och som stundtals var riktigt bra och tog ansvar när Örkelljunga behövde det som mest. Även passaren Ludde von Sydow gjorde en stabil insats. I Sollentuna var det kul att se Sean Anthony stiga fram i sista set där han tog 6 anfallspoäng. Poängbäst i Sollentuna var Kosma Smiechowski med 23 poäng.

Nästa hemmamatch är 5 mars kl 14.30 då RIG Falköping kommer på besök.