Folkfest med Cirkus Draget

Det var folkfest på onsdagen när Cirkus Draget återkom till Helenelunds Arena. Köerna ringlade långa mot vändkorsen och säljarna av såväl korv som kolaremmar hade en bra kväll. Skulle det bli publikrekord?

Väl inne i Arenan möttes publiken av ett Draget som var laddat till tänderna och Tobbe Trollkarl Zetterlund underhöll med sina bästa trix. Men cirkusdirektören, Göran Lindgren, manade sina artister att hålla sig i manegen och koncentrera sig på den stundande showen.

Publiken hurrade och skrek för att ta utmana Dragonerna att redan under uppvärmningen göra det där lilla extra. Vid insmashning visade Fredrik Haglund var skåpet skulle stå. Begreppet ”roofa” är det kanske inte många av dagens volleyungdomar som känner till. Och så får det nog förbli.

Ridån gick upp och föreställningen kunde börja. Direktör Lindgren serverade precisa passningar och lindansarna Massi och Haglund briljerade på nätkanten i mitten. Tobbe trollade bort blocket och den skojjiga Clownen Klas på högerkanten drog ner applåder när han drog ner brallorna på motståndarnas försvar.

Men vad är en cirkus utan vilda djur och en kraftkarl? I andra set släpptes rytande Marcus Wreber och Fredrik Michelin loss på vänsterkanten och Johan Robocop Fransson visade styrka i mitten. Inte minst Marcus stenhårda och svävande servar firade triumfer. 

När ridån gick upp för tredje set hade artisterna bytt roller och som manager i manegen trädde nu Jonas Andersson in. Med piska och passningar höll han igång vilddjuren på kanterna och fick centrarna att flyga i mitten. Fransson stängde nätet och en trivsam familjeunderhållning med Cirkus Draget rundades av.

Blev det publikrekord? Jodå, med 33% slogs den senast högst uppmätta noteringen.

Sollentuna Draget – Eskilstuna 25-17, 25-15, 25-8