Hylte/Halmstad – Herrar

Efter en tung period då Staffan Blomgren varit skadad kunde Sollentuna för första matchen på ett tag ställa upp med ordinarie servemottagningsuppställning när man mötte Hylte/Halmstad igår på bortaplan. Innan herrarnas match spelade damerna och Sollentunas damer spelade inspirerat och vann med 3-2 mot Hylte/Halmstad.
Det var två revanschsugna lag idag, Sollentuna efter en riktigt svag insats mot Tierp och Hylte efter förlusten mot Örkelljunga i senaste omgången. När lagen möttes i höstas vann Sollentuna med 3-2 i Satelliten.

Hemmalaget Hylte/Halmstad började bra och tog ledningen med 12-7 i första set. I hemmalaget var det Philip Petterson som stod för det mesta. Han hade nu redan tagit 5 (!) poäng. Efter en time-out kom Sollentuna igång och vid 15 lika var man ikapp, men gick sedan förbi till 15-17 och ökade på till 16-20 när hemmalaget tar sin andra time-out. Vid 16-21 byter hemmalaget passare för att få till en ändring av matchbilden. Det ger effekt och Hylte/Halmstad går från 17-23 till 22-23. Sollentuna vinner genom Tobias Ericsson nästa boll och har två setbollar. Hemmalaget räddar den första genom ett anfall av Johan Mårtensson, men bollen efter kan Kosma Smiechowski slå in och Sollentuna vinner setet med 23-25.

Andra setet är jämnt fram till 15 lika när hemmalaget gör ett ryck i och med att Sollentuna missar tre raka anfall. Efter det kan hemmalaget enkelt vina setet med 25-18 efter bra blockspel. Sollentunas anfallsspel blir för ensidigt och lättläst, vilket hemmalagets blockeringsspel tackar för. Om inte blocket vinner bollen missar Sollentunas anfallsspelare sitt anfall då man försöker sig på för svåra avslut. Hemmalaget vinner välförtjänt setet utan större problem.

Efter 10-minuterspausen visar Sollentuna upp ett helt annat spel än man gjorde i set 2. Man går ifrån till 5-14 och hemmalaget tvingas till dubbla spelarbyten för att försöka vända trenden. Från ställningen 10-18 har Philip Pettersson två blockpoäng samtidigt som Alexandro Luna har en bra period i anfall och vinner fyra anfall, vilket gör att hemmalaget närmar sig. Man kommer så nära som 19-22 efter ett par anfallsmisstag från Sollentuna när Kosma Smiechowski stiger fram och visar att han vill vinna setet. 3 anfallspoäng senare från Kosma Smiechowski har Sollentuna vunnit setet med 21-25.

Det fjärde setet blir det jämnaste i matchen. Hela vägen fram till 23 lika är det max två poäng som skiljer lagen åt. Tyvärr så kommer det en servemiss från Sollentuna vid 23 lika och bollen efter vinner Philip Pettersson i anfall och hemmalaget kvitterar till 2-2 i set. Dalton Ammerman var setets bästa spelare och hade 7 anfallspoäng.

Det femte setet blev aldrig spännande. Hemmalaget fick en bra start och tog ledningen med 5-1, som senare blev 10-5 och till slut 15-11.

Totalt sett får Sollentuna vara nöjda med marschen även om det blev en förlust. Spelet påminde mer om det spel man visade upp i höstas än det man presterad de senaste matcherna, vilket är viktigt då slutspelet inte är långt bort. Extra kul är förstås att Staffan Blomgren är tillbaka, men även att unge centern Sergej Engström spelar respektlöst och tar 6 blockpoäng i matchen. I Hylte/Halmstad är Philip Pettersson stekhet och tar totalt 18 poäng. imponerande!

Nästa match för Sollentunas del är 18 februari kl 19:00 i Satelliten då Vingåker kommer på besök.