Korsdrag

Matcherna mot Bromma är de trevligaste i serien. Inte bara för att laget är befolkat av referentens kompisar i veteran-SM-laget, det blir också välspelade matcher. Draget var laddat i lördags. De flesta kom också i tid – och dessutom med matchkläderna i väskan (även om Göran fick springa ut för att köpa strumpor). Magnus Ekqvist kom dock inte alls då han i sin entusiasm över kvällens Mello hade smällt i sig 14 mumsmums redan till frukost och sedan inte kom ur sängen. Så det var 7 glada gossar som äntrade scenen – som i det här fallet var Forsgrenska, precis intill det tyvärr snart nedlagda Debaser Medis. 

Men det gick inte riktigt som det skulle. Vanligtvis skickar vi – när det behövs – upp bollen på Fransson, som bankar bollen platt i golvet eller i huvudet på någon motspelare. Eller så ger vi serven till Wreber så han kan serva in 7-8 bollar på rad. Eller några blixtsnabba kortisar på Massi. Eller att Tobbe Trollkarl beachrullar bollen ner i brunnen. Inget av det där funkar på Bromma. I vart fall inte i lördags. De anfall inte Brommacentrarna Ubbe och Per stoppar i deras stora block, plockar dom andra upp i försvar. Det är tamigf-n omöjligt att döda bollen. 25-16.

I andra set ändrade vi om lite i laget och spelade upp oss väsentligt. Men då valde Dragets Drönare stället att slå 7 egna servar i nät. Och det är vad som behövs för att det inte ska räcka hela vägen. 25-23.

Tredje set påminde mer om en middag med den tråkiga sidan av släkten. Man närvarar, men är inte riktigt där. Det var inte så att vi var dåliga, vi var bara inte tillräckligt bra. 25-14. Tyvärr var det också så att Solna samtidigt slog Uppsala med 3-0. Därmed halkade Draget ner från den åtråvärda tredje platsen i serien. Men i div. 1 Norra vann Gotland över Örebro och närmar sig en position där dom inte halkar ner i vår serie. Så än finns det hopp om att allt löser sig enligt vår långtidsstrategi.