AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Klara för Junior-SM 2016

Sollentunas killar och tjejer kom 1:a respektive 2:a i norra JSM kvalet som i år spelades i Umeå, i och med detta så är båda lagen klara för Junior-SM som går av stapeln i Södertälje 14-15 maj.

Denna säsong är det spelare födda 1997 och yngre som får spela JSM (vilket SVK utnyttjade och skickade många 98, 99, 00 och 01:or) och det är upp till 12 lag från hela landet skall göra upp om titeln men innan dess ska det kvalas. För våra SVKare  på RIG började det redan på fredagseftermiddagen och trots lite vagn-, spår- och signalfel kunde resten av truppen sent på fredagkvällen ansluta på samma tåg i Stockholm för att tillsammans ta sig vidare upp till Umeå.

I damklassen var det åtta lag anmälda men bara de fyra bästa kunde gå vidare, i herrklasen var det fem lag anmälda men eftersom det var så få lag i de andra poolerna skulle alla fem gå vidare men placeringen var viktig för att få bra ranking till Södertälje.

Herrarnas kval spelades i en rak serie och Sollentunas killar besegrade i tur och ordning Södertelge VBK, Team Gotland, Stenstadens VBK utan att förlora ett enda set. Killarna åkte upp utan coach men Peter tog på sig rollen som spelande coach, med facit i hand så skötte han det mycket bra. Just före kvalet skadade Jesper ledbandet i ett finger men kämpade på ändå och gjorde en fin insats.
Till slut var det då dags att möta Norsjö VBK i det som man får kalla final. Även i denna sista match spelade man sitt eget spel och vann övertygande med 2-0 (25-18, 25-15) och fick därmed åka hem med guldmedaljen!

För tjejerna var det alltså inte bara rankingen som var viktig, man var tvingad att ta sig till minst semifinal för att få spela i JSM finalen i maj.
Trots pressen så började det bra med två övertygande vinster mot först Vallentuna och sedan Vännäs. I tredje matchen väntade Södertelge i vad som blev gruppfinal och trots att man tog första set med 25-15 så låste det sig i andra och man halkade efter till 7-12. Man kämpade dock sig långsamt in i matchen igen och vid 22-23 var man nästan i kapp, tjejerna tog sig till 25 lika men förlorade till slut med 25-27, dags för skiljeset. Tredje set blev otroligt spännande, motståndarna fick en lite ledning, våra tjejer kom ikapp och tog över ledningen men Södertelge var hack i häl, till slut kunde Sollentuna ändå vinna med 16-14 och var så klara för semi och därmed slutspelet i maj.
I semin väntade IKSU som besegrat Vallentuna i kvarten. IKSU spelade bättre i första set och tog rättvist hem det men i andra set bjöd våra tjejer på bättre motstånd och hade tidvis ganska stort försprång, motståndarna började dock knapra in men setet slutade 25-21 och våra tjejer tog matchen till skiljeset, igen. Även denna gång blev det spännande där lagen båda visade att de ville vinna, men till slut kammade Sollentuna hem setet med 15-13, dags för final!

Norsjö besegrade Södertelje i den andra semin och så var det alltså ännu en final mellan Norsjö och Sollentuna. Tyvärr luckades inte tjejerna upprepa killarnas vinst, man spelade till synes lite okoncentrerat i början och även om det blev bättre och bättre så lyckades man inte ta dem denna gång utan förlorade 0-2

Men det viktigaste var gjort, både killar och tjejer tog sig till JSM och placerade sig bra.
Stort grattis!

Tjejerna: Kajsa Österman, Maria Gottlander, Rebecka Sturesson, Ulli Blomgren, Hedda Vigren, Elin Timner, Agnes Elm, Mai Wendler, Linn Karlsson
Coacher: Elias Hjerpe och Lucas Lötbom

Killarna: Peter Blomgren (spelande coach), Jesper Ullberg, Jacob Zachrisson, Gustav Molin, Oskar von Sydow, Pontus Fredstam, Andreas Härneman, Gustav Hjelm-Söderberg, Joar Millberg

Fullständiga resultat: http://www.profixio.com/matches/juniorsmkval2016