Bal på slottet

Vad är väl en bal på slottet? Vad är väl en plats i Division1? Det kan vara långa bortamatcher, dyrt, svårvunnet … och alldeles underbart. För Teknikum!

Draget är dock smartare än så. En tredjeplats i division 2 är ett statement. Vi visar att vi är bra men vi kan samtidigt behålla vår sköna tillvaro med matcher i Stockholmstrakten. Överst i tabellen av dom som inte går upp. Perfekt!

Att Draget är ett gubblag visade sig vara ett missförstånd. Den ende som är gubbe i laget är ju jag. Dom andra är mitt i småbarnsåldern. Ja alltså, spelarna är inte småungar – men dom HAR småungar. Allihopa verkar vara i den där jobbiga tiden när dom skaffar barn, gifter sig och skiljer sig, flyttar, jobbar, VABar och håller på. Då är det inte så lätt att åka till Åland, Gotland och Norrland på helgerna.

I söndags var det alltså dags för match mot ungdomarna i Södertälje. Här gällde det att vara smart. Visa var Dragskåpet ska stå. Samtidigt som vi inte fick dra på oss för mycket poäng i tabellen. Förlora snyggt och med flaggan i topp.
Sagt och gjort. Med setsiffrorna 27-25, 25-27, 28-26 och 25-18 fick Södertälje vinna. Våra två långa hardhitters, Ekqvist och Fransson, slog så hårt och så brant att det var omöjligt att plocka upp blockreturerna. Alla våra smashar slogs annars finurligt stenhårt, men just utanför linjerna. Ett litet övertramp här och en liten touch där. Draget spelade också teater och verkade småsura och utan positiv pepping. Allt för att läggmatchen inte skulle vara uppenbar.

Perfekt genomfört!