AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Lärorik omgång 4 av flickor U18

I söndags spelades Stockholm Volley Cup i Vallentuna där Sollentuna denna gång ställde upp med två glada och motiverade lag. Det var en extra jämn omgång då lagen i gruppen turades om att vinna över varandra och det visar hur det kan svänga snabbt inom volleybollen om lagen får ihop sitt spel och lagarbete. 

 

 

Det var en rak serier i svart grupp, där bägge SVK lagen spelade, med jämna och spännande matcher hela dagen. SVK Vit började med att vinna över Danderyd men fick sedan tufft motstånd mot Vallentuna som visade upp fint spel och vann den matchen. Sen var dags för derby mot SVK Vinröd där var det blev många tuffa dueller eftersom tjejerna känner varandra väl och alla ville vinna den matchen. Vinröd tog till slut den matchen och sedan tog man fram sitt bästa spel och vann över Lidingö.

Lag Vinröd började mot Lidingö där man trotsade sin morgontrötthet och visade upp hela sitt register av bra mottag, fint anfall och pressade servar. Det var ett jämt 1a set där till slut Lidingö vann med 30-28 och sedan även tog hem andra set. Laget samlade därefter ihop sig efter den matchen och vann sedan mot Danderyd för att därefter förlota i derbyt mot lag Vit. Efter det så blev det lite djupare laganalys om hur man skulle lyfta sig genom att alla tar större ansvar för sitt spel och därigenom få ihop laget då man i sista matchen skulle ta sig an obesegrade Vallentuna. Det verkade ha gjort susen för det var idel high-five och bländade spel ifrån dessa tonåringar och man vann till slut den matchen, givetvis helt rättvist.

Som alltid när man spelar en heldagsturnering så utvecklas alla och denna omgång var inget undatag. Genom att många bra lag är med i SVC så är det extra kul och lärorikt för tjejerna.

Laget SVK Vit var: Anna, Molly, Elsa, Emilija, Vanja, Rebecca och Laura

Laget SVK Vinröd var: Emma, Johanna, Andrea, Hedda, Maja och Lucia

SVC är till för att utveckla sitt spel och att lära sig att volleyboll är den ultimata lagidrotten. Får man inte ihop sitt lag som en kämpande enhet så får man inte heller några framgångar och framförallt är det inte lika roligt 🙂 Om någon undrar över slutresultatet, det krävdes set-räkning för att skilja alla lagen, finns det här: http://iof3.idrottonline.se/SvenskaVolleybollforbundet/Svenskvolleyboll/Distrikt/Stockholm-GotlandsVolleybollforbund/Tavling/Resultat/FlickorU18Omg4/