AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

…när inte armarna räcker till…

…ja, inte längden på dem, utan antalet, då får man göra gemensam sak så de blir tillräckliga. Varken 01-killarna eller 02-killarna fick ihop lag i sina respektive åldersgrupper i helgen till Stockholm Volley Cup PU16 omgång 4 i Södertälje. Vi slog då ihop de anmälda spelarna för att på så sätt få ihop ett lag och kunna bjuda Gotland, Södertelge och Danderyd på lite motstånd.

Sammanslagningen för dagen ledde till att 02-killarna fick en fantastiskt bra guidning i hur man spelar med enpassarsystem. Tidigare har 02:orna bara spelat två turneringar i sexmanna på “skolvolleymanér”, där vi roterat runt och mitten fram har passat. Nu styrde Pontus och Gustav, som turades om att passa, spelet och de, tillsammans med Albin och Aran, visade spelsystemet för sina yngre klubbkamrater, på ett mycket pedagogiskt sätt.

Albin fick gå en hel del på centerposition och trots att det inte är något han brukar göra, visade han upp suveräna mittenanfall och många fina block. Även Aran demonstrerade hur bra block ska se ut och Kai började sin dag med att sätta två block i rad. Senare fick vi även se armen högt sträckt i ett anfall. Gustav anföll mycket stabilt och hade hela dagen kanonfina servar. Likaså hade Kalle och som också fick till några bra anfall och en del fina försvarsbollar. Pontus passar inte bara bra utan är också snabb och får upp svåra bollar med nästan klassiska tigersprång. Markus har en jättefin servemottagning och visar härlig känsla med bollen vid nät. Johan hade många bra servar och spelade fram gratisbollarna mycket säkert. Anton är på hugget och lär sig mycket och kan nu en hel del om hur centerpositionen fungerar.

Tillsammans gick killarna obesegrade genom hela dagen. Finalen blev spännande, där Gotland tog första set, men så lyckades vi vända och vinna!

Grattis till vinsten och grattis till suveränt lagarbete.