Sex sköna till Damer B i helgen

Tjejerna i Damer B hade två viktiga matcher i Division 1 Norra under helgen, först mot Stockholms Vingar, som låg precis bakom i tabellen, och på söndagen mot Västerås som låg precis före. I premiärmatchen i höstas mötte man just Vingar och vann en väldigt jämn match med 3-2 medan man senare förlorade borta mot Västerås med 1-3. Skulle man hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket fick man inte förlora returmatcherna nu på hemmaplan.

På lördagseftermiddagen mötte man så Stockholms Vingar som bara låg ett poäng bakom i tabellen. Tjejerna visste nog inte hur viktig matchen var utan spelade på och tog hem första set med 25-16 men i andra set blev det som det blir ibland, man slappnar av lite medan motståndaren taggar till och vipps så var det 1-1 i set. Men B-tjejerna tänkte inte tappa några poäng idag, viktiga eller inte, och spelade hem set tre och fyra för att vinna matchen.
Coach Elias kommenterade efter matchen: ”Vi spelade med tålamod och på en hög energinivå genom alla seten vi vann”

I och med segern mot Vingar kunde låg man nu på samma poäng som Västerås och hade en bra chans att ta sig förbi i tabellen.

Denna gång mötte Västerås ett lag med en helt annan energi och publiken som tagit sig till B-hallen på söndagseftermiddagen bjöds på mycken fin volleyboll, bra anfall och starkt försvar med många fina bollar att njuta av, även om taket i B-hallen störde lite då och då, men som coach Lucas kommenterade efteråt ”Detta var en av deras tre bästa matcher någonsin!”  
Första set vanns 25-15 och man såg länge ut att ta andra med liknande siffror men Västerås fick till sitt spel och servande samtidigt som det låste sig lite för hemmalaget och plötsligt blev det spännande och coach Elias tog en time-out vid 22-20 och en till vid 24-23 innan man kunde ta hem setet med 26-24. I tredje set spelade man ut motståndarna och vann med hela 25-8.

Därmed hade man kammat hem sex sköna poäng under helgen och dessutom återigen visat att man kan spela fantastiskt fin volley!

 

 

Slutresultat i Arena Satelliten: Sollentuna VK B – IF Stockholms Vingar  3 – 1 (25-16, 15-25, 25-16, 25-15)

Spelade gjorde: Mai, Filippa, Sofia L, Sofia N, Ulli, Natalija, Danielle, Aliide och Emma

                            

Slutresultat i B-hallen: Sollentuna VK B – Västerås VBK  3 – 0 (25-15, 26-24, 25-8)

Spelade gjorde: Matilda, Aliide, Ulli, Natalija, Lovisa, Jessica, Mai Jenny L och Danielle

 

Nu dröjer det ett tag tills ni har chansen att se Damer B spela hemma, de nästa fyra matcherna spelas borta och först i tur står Linköping.