Slagsida för Draget

De stekta sparvarna, flottiga prinskorvarna och griljerade grisfötterna skulle börja tvingas bort från de nu lite slappare kropparna hos Dragets Muntra Matroser. Team Wolf från Uppsala kom på besök i Helenelunds Arena sent på onsdagskvällen. 

Arenan var som vanligt fylld av entusiastiskt tränande ungdomar från Sollentunas juniorlag, men de var tyvärr tvungna att maka på sig för att de gamla sjömännen åter skulle få rusta för strid. Ett gäng ungdomar stod innanför dörren och tryckte – och Martin Rydh viskade frågande till mig: Är det där motståndarna? Är inte UVS ett gubbgäng”?

Men så är det inte. Förutom Wolf själv är Uppsala en blandning av unga och ganska unga spelare. Och nog såg dom betydligt spänstigare ut under inbollning och insmashning. Inledningen på matchen blev därefter. Uppsala ryckte ifrån lite och låg under första set några poäng före. Men Draget är som en lastångare – trög i starten men när väl ångan är uppe är den svår att stoppa. Big Mac Wreber fyrade av en lång serie av sina tunga svåra servar och setet fick en annan slagsida. 25-15

I andra set byttes halva Draget ut. In med tre långa tunga spelare; Ekan, Fransson och undertecknad. Men inte blev det bättre start på setet för det. 300 kg kött som dessutom var lite svalt efter ett set på bänken. Men efter 6-7 bollar hade värmen höjts både i hallen och spelarna. Ångan var uppe S/S Draget stävade på och gossarna från Uppsala rammades och fläktes åt sidan av bogsvallet. 25-14.

Tredje set och in med tredjefemman (-:  Och då gick det som så ofta för Draget. Inte beroende på vilka spelare som var på planen alltså, utan det faktum att när allt är på rätt kurs och målet är i sikte, så blir det stopp i maskinen och skeppet börjar driva. Grundstötning och torsk med 22-25.

Fjärde set skulle bli det sista. Det var alla matroserna bestämda med. Och visst blev det så. Full Steam Ahead! Det var inget snack och ganska snabbt var Draget framme vid matchboll. Då skulle Tobbe sätta punkt med en hård hoppserve som tidigare renderat en hel del poäng. Men i sin iver att göra ett snyggt avslut, valde Tobbe fel linjer att hoppa mot. Två rejäla steg in i banan och ett högt hopp från tennisplanens servruta innan han slog till bollen. Dommaren var tvungen att se efter både en och två gånger om hon verkligen sett rätt. Men visst – det VAR övertramp. Draget förlorade skrattande några snabba bollar innan vi var tvingade att ta time out för att få ordning på fokuset igen. 25-20 och tre poäng i jakten på den eftertraktade tredje platsen i serien (för två lag måste ju gå upp en serie).