Bra start för Damer B efter juluppehållet

Första division 1 Norra matchen för Damer B efter julledigheten var på bortaplan och Eskilstuna stod för motståndet, det blev en rolig match med stor variation i anfallspelet och gav tillslut B-tjejerna tre välbehövliga poäng.

 

Matchen började lite trevande men med ett underhållande spel, redan i första duellen fick alla utom en av SVK-tjejerna känna på bollen. Dock hade man lite svårt att få till skärpan i avsluten och vid underläge 5-8 tog coach Elias time-out. En liten paus och lite små justeringar gjorde susen, de spelade kanske inte sitt allra bästa och vackraste spel men man drog långsamt ifrån för att vinna första set med 25-15.

I andra set fortsatte de spela bra, med fina servar och bra avslut vann man relativt enkelt med 25-10.

I tredje höjde sig hemmalaget ett snäpp och det tog ett tag för våra tjejer att gör det samma, man hade kanske börjat fundera på vad man skulle göra senare på kvällen. Lagen spelade jämt i början men sen släppte man iväg motståndarna en bit i poäng räkningen och även om man kom närmare och tvingade hemmalaget till time-out vid 17-16 så kom man inte i kapp utan tappade setet med 22-25

I det fjärde setet var det tydligt att Sollentunatjejerna bestämt sig för att de inte ville spela en femsetare denna gången också utan körde nu på bra. Motståndarcoachen gjorde vad han kunde med spelarbyten och time-outs men Damer-B tog hem setet med 25-11 och därmed matchen.

Slutresultat i Rekarneskolan: KFUM Eskilstuna Volley – Sollentuna VK B   1 – 3 (15-25, 10-25, 25-22, 11-25)


Jessica, Sofia L, Sofia N, Lovisa, Mai
Filippa, Danielle, Ulli
Elias och Alide

I nästa match väntar Stockholms Vingar hemma i Arena Satelliten