AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Guld, Silver, Silver, Brons

Sollentunas ungdomar hade en framgångsrik helg i Volleybollens Grand Prix i Fyrishov Uppsala. Killarna vann Ungdomens GP och tjejerna kom tvåa. Det var också flera SVKare med i Stockholms-Gotland laget i DistriktsSlaget där tjejerna kom två och killarna trea.

Ungdomens GP och DistriktsSlaget spelades samtidigt som Senior GP, i år var det Uppsala Volley som arrangerade på ett fantastiskt sätt.

I Ungdomens GP spelade de sex bästa lagen från U19-SM i våras och Sollentunas tjejer och killar hade båda kvalificerat  sig för spel i årets upplaga av UGP.

Killarna tog sig igenom hela helgen utan att tappa ett enda set! I gruppspelet besegrade man Lund och Norsjö vilket tog dem till semi där Habo väntade. Habo slutade till slut på fjärde plats.

I finalen på söndagseftermiddagen väntade återigen Lund som besegrat Falkenberg i den andra semin. Till skillnad från gruppspelmötet dagen innan var det i finalen ingen tvekan om vilket var det starkaste laget och guldet och pokalen gick till Sollentuna.
Enligt vanligtvis välunderrättad källa var detta killarnas sjätte SM/UGP guld!

 

Tjejerna hamnade i samma grupp som Tuve och Engelholm och såg på förhand ut att få det tufft att ta sig vidare till semi. Första matchen gick mot Tuve och det började lite trögt för våra tjejer men de spelade bra och lyckades vinna båda seten även om det var jämt. Plötsligt fanns chansen till avancemang till semi! 
Andra matchen mot Engelholm blev även den jämn där våra tjejer tog första set, förlorade andra men lyckades vinna skiljeset och därmed gruppen för att ta sig till semi mot Södertelge. Våra tjejer lyckades vinna och var finalklara!

I finalen kämpade tjejerna på bra men Norsjö var det starkare laget och Sollentuna slutade med att ta hem en mycket välförtjänt silvermedalj.

 

I DistriktsSlaget möts, som namnet antyder, inte klubbarna utan förbundet i varje distrikt sätter ihop ett lag bestående av spelare från klubbarna inom sitt distrikt. I år var det spelare födda 00/01 och i både killarnas och tjejernas lag fanns flera Sollentunaspelare.

Tjejerna vann sinn grupp efter att ha vunnit alla tre gruppspelsmatcher, varav två gick till skiljeset. I semifinalen stod Värmland/Örebro på tur och efter två set stod det klar att Stockholm-Gotland tagit sig till final.

I finalen mötte man Skåne, matchen var spännande och jämn som Skåne till slut vann med 2-0 men Stockholm-Gotland kunde åka hem med silver.

Killarna vann sin första match med relativt stora siffror men tappade kanske lite fokus i andra matchen mot Östsvenska och förlorade med 1-2 och fick därmed spela kvartsfinal mot Nordsvenska på lördagskvällen istället för att ta sig direkt till söndagens semi. Man deppade dock inte för det utan tog igenom kvarten med 2-0 och var alltså tillslut semifinalklara.

I semin väntade Skåne som dock var för svåra och till slut skulle vinna även killklassen. Stockholm-Gotlands killar fick istället chans till revansch mot Östsvenska i match om tredjeplatsen. Denna gång gick det bättre och bronsmedaljen kunde säkras i två set.

På det hela taget en lyckat helg med fyra medaljplatser för Sollentunas ungdomar.

Mer info och fullständiga resultat på http://www.grandprixvolleyboll.se/