AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Seger i sista omgången innan juluppehållet för herrlaget

I sista matchen innan juluppehållet mötte Sollentuna Habo på bortaplan. Ett Habo som förstärkts med tre utlänningar inför årets säsong, men som samtidigt saknar två av de spelare som varit stommen i laget tidigare, Jens Persson och Adnan Herco.
Matchen skulle bli en tillställning som till stora delar handlade om Beau Graham mot Sollentuna. Beau fick hela 57 pass på de fyra set som matchen pågick. Det är i stort sett 50% av alla pass som Arvid Haag levererade. 

Sollentuna började bra och tog ledningen med 6-11 i första set. Habo tog en time-out och lyckades strax därefter få till en förändring av matchbilden. Vid ställningen 10-14 gjorde Beau Graham 3 raka serveess och Habo hade känning vid 13-14. Sollentuna kontrade och gick ifrån till 18-14. Habo kom lite närmare och hade 20-22, men då gjorde Kosma Smiechowski 2 poäng och Beau Graham hade ett (av många) övertramp på backspike och Sollentuna kunde vinna första set med 20-25. Beau Graham gjorde totalt 11 poäng i första set och Kosma Smiechowski gjorde 7 poäng. Noterbart är även att Sollentuna inte hade några anfallsmisstag i första set.   

Även det andra setet började bra för Sollentuna och man tog ledningen med 7-11. Man utökade den sedan till 11-18 och kunde hålla en sjupoängsledning hela vägen fram till 18-25. I slutet av setet hade Beau Graham många anfallsmisstag samtidigt som Dillon Collett hade ett bra set, men han var alldeles för ensam om att producera anfallspoäng. 

Mellan andra och tredje set var det en tiominuterspaus. Jag vet inte vad Habo pratade om i pausen, men det gav utdelning. Det tredje setet blev jämnt och vid 9-8 hade Habo ledningen. Lagen spelade jämnt fram till 15 lika när Sollentuna gör ett ryck och går ifrån till 15-19. Habo har nu en bra period och vinner 4 av de fem följande bollarna och det står 19-20. Vid 21 lika är Habo ikapp. Sollentuna går ifrån till 22-24 och har 2 matchbollar, men Beau Graham vinner den första i anfall och Sollentuna anfaller ut på den andra och det står 24 lika. Habo vinner nästa boll och har setboll, men Sollentuna klarar den genom ett bra anfall av Staffan Blomgren. Beau Graham vinner nästa anfall och Kosma Smiechowski kvitterar till 26 lika. Dillon Collett vinner sitt anfall och Sollentuna missar det följande anfallet och Habo vinner setet med 28-26.  

I det fjärde setet får Habo en kanonstart och leder med 5-0. Sollentuna får igång sitt spel igen och är ikapp redan vid 8 lika. Man drar ifrån och har ledningen med 9-13. Habo stretar emot och spelar upp sig och är ikapp vid 19 lika. Hemmapubliken vädrar ett femte set och manar på Habospelarna. Vid 23 lika är det nät på Habo och Sollentuna får matchboll. Sollentuna missar dock serven och det står 24 lika. Beau Graham missar sin serve och Sollentuna har matchboll nummer 2. På nästa boll missar Beau Graham sitt anfall och Sollentuna vinner setet med 24-26 och matchen med 1-3. 

Beau Graham gör 31 poäng och blir utsedd till bäste spelare i Habo. I Sollentuna är det Staffan Blomgren som blir utsedd till bäste spelare. Staffan hade 17 poäng. Även Kosma Smiechowski gör en bra match och tar 21 poäng.

Resultatet innebär att Sollentuna är på femte plats i tabellen med sina 23 poäng när höstsäsongen är summerad. Redan den 3 januari drar vårsäsongen igång när vi möter Falkenberg på bortaplan.