AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

En vinst och en förlust för herrlaget

Förra veckan spelade herrlaget 2 matcher. Man började med en hemmamatch mot Linköping och avslutade veckan med en bortamatch mot RIG Falköping.

Första set i matchen mot Linköping blev jämnt och spännande. Efter att Linköping haft ledningen med 15-19 vände Sollentuna och gick upp i ledningen med 23-21. Linköping lyckades dock vända tillbaka och vann setet med 23-25. I slutet av setet var det Martin Larsson som klev fram och tog några viktiga anfallspoäng åt sitt Linköping. Intressant var också att Erik Sundberg gjorde ett inhopp i slutet av setet. Erik har ju haft skadeproblem och är på väg tillbaka. Glädjande för både honom och Linköping att han närmar sig spel igen! 

Det andra setet var Sollentunas sämsta den här säsongen. Vid ställningen 2-3 går Linköping ifrån till 4-11. Resten av setet fortsätter i liknande stil och Linköping defilerar hem setet med hela 11-25 efter bl a 9 poäng av Martin Larsson. 

 Det tredje setet blir inte heller det någon riktig fight, utan Linköping kan ta ledningen med några poäng och relativt enkelt hålla ledningen hela setet, Det var bara på slutet då Sollentuna går från 12-21 till 20-24 som laget visar upp lite fighting spirit. Linus Ekstrand kan efter det slå in matchbollen och Linköping vinner enkelt och välförtjänt matchen med 0-3.

För Sollentunas del betyder det att man förlorar på hemmaplan för första gången den här säsongen. Vinstraden stannade således på fem raka hemmasegrar. 

 

Match mot RIG Falköping innebär att mängder av Sollentunaspelare finns på bägge sidorna nätet. 

I Sollentuna fanns för dagen 5 st spelare som är fostrade i klubben (Staffan Blomgren, Fredrik Gewers, Sergej Engström, Carl Ljung och Sean Anthony) och i RIG fanns inte mindre än 7 st Sollentunafostrade spelare (Victor Nielsen, Jakob Molin, Peter Blomgren, Jacob Zachrisson, Jesper Ullberg, Fredrik ljung och Oskar von Sydow).  

I denna skara av Sollentunaspelare finns även två brödrapar som spelade för respektive lag. I Sollentuna spelar äldre bröderna Blomgren och Ljung, medan yngre bröderna spelar i RIG Falköping. 

Första set präglades av misstag från hemmalaget RIGs sida. Man hängde med ganska bra fram till 12-13, men sen blev det spel åt ett håll. RIG lyckades bara ta 2 poäng till i setet som enkelt vanns av Sollentuna med 14-25 efter bl a 4 blockpoäng på de sista 7 bollarna.. 

Det andra setet blev matchens jämnaste och det enda som RIG vann. Fram till 18 lika var det en eller två poängs ledning för endera laget. Nu gjorde RIG ett ryck och vann 3 raka poäng efter bra anfall x 2 av Peter Blomgren och Jacob Link. Staffan Blomgren vann två anfall och sedan Jacob Link ytterligare ett. Sollentuna missar en serve och Sean Anthony blixtrar till med 2 anfallspoäng, men Jacob Molin vinner ett anfall och Victor Nielsen likaså och RIG vinner setet med 25-23.  

I tredje setet gör RIG 11 egna misstag och Sollentuna kan utan större svårigheter dra ifrån och enda tillfället då RIG hotade var vid 15-16, då man hade ”känning”. Sollentuna lägger då i en högre växel och vinner nio av de tio följande bollarna och setet med hela 16-25.

I det fjärde setet var det ett uppgivet RIG som direkt halkade efter och försprånget växte mer och mer ju längre setet led. Till slut kunde Sollentuna vinna med 13-25 och matchen med 1-3. 

Sollentuna ligger just nu på femte plats i tabellen med sina 20 poäng. På söndag möter man tabelljumbon Habo på bortaplan, efter det blir det ett kort juluppehåll.