AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Pojkar 02 i SVC Level 5-6 på Luciadagen

På Luciadagen spelades i Södertälje årets sista omgång av SVC för våra 02-pojkar. Hela 11 lag från 5 olika klubbar var på plats för omgång 3 där man spelade Level 5 i gruppspel och B-slutspel medan man gick upp till Level 6 i A-slutspelet.

 

Coach Lotti beskriver dagen så här:

I truppen gjorde Arman speldebut och visade prov på hårda smashar och en hel del fina servemottagningar. Vi vann vår grupp, i vilken Strängnäs och ett Södertäljelag spelade. Mot det sistnämnda blev det jämnt, där det första setet slutade 28-26 till motståndarna. Det andra setet lyckades vi vinna med 25-22. Anton spikade igen det med ett mycket fint och välplacerat block.

I semifinalen fick vi möta ett annat Södertäljelag. Vinst även här och nu väntade ett helt nytt motstånd från Tierp i finalen. Killarna i detta lag var födda 00 ( en 01:a) och hade fått dispens för att få vara med. När de ställer sig på andra sidan nätet, ser man hur långa och stora de är och hade bara genom sin fysik nästan redan vunnit matchen. Spelet sätter igång och våra killar kämpar på bra och förlorar första set med ganska knappa siffror. Nu känner de i alla fall att de långa grabbarna på andra sidan inte är omöjliga att rå på. Med många fina pass från Kai och härliga, välplacerade smashar från Kalle och med en fantastisk kämparinsats i alla moment från Johan (som slutade dagen nerbäddad med halsont och feber), lyckas vi vinna de två följande seten och därmed ta hem dagens turneringsvinst!

Grattis killar – starkt jobbat!

Fullständiga resultat finns på distriktets hemsida: http://iof3.idrottonline.se/SvenskaVolleybollforbundet/Svenskvolleyboll/Distrikt/Stockholm-GotlandsVolleybollforbund/Tavling/Resultat/PojkarLevel5-6Omg3/