Södertelge – damernas

I lördags besegrade Sollentuna herrar Södertelge på hemmaplan i Arena Satelliten, på söndagkvällen var det damernas tur att mötas. Damer-B begav sig mot Brunnsängshallen efter en gemensam fika i Sollentuna för att ta sig an Södertelges damer i division 1 Norra.

Laget var framme i god tid och alla hade all utrustning med sig men matchen före drog ut på tiden och tjejernas matchstart blev dryga halvtimmen senare än planerat.

B-tjejerna började bra och vid ledning 7-4 tog Södertelge time-out, vad som än sades av deras coach så fungerade det tyvärr, hemmalaget kom ikapp och sedan följdes lagen åt till 10-10 men sedan tappade gästerna farten och setet förlorades med 15-25.

Andra set blev jämnare och hoppet tändes igen i den lilla skaran av SVK supportrar. Även denna gång tog B-tjejerna en ledning och Södertelge tog vid 6-7 återigen en time-out. Lagen spelade poängmässigt jämt men mot slutet fick hemmalaget en liten ledning och Sollentuna tog time-out vid 20-22 men man lyckades inte vända utan förlorade även andra set, 21-25.

Skulle tjejerna lyckas vända från 0-2?
Det har hänt men så skulle det emellertid inte bli denna mörka och blåsiga söndagskväll, hemmalaget tog tidigt ledningen i tredje som de sedan aldrig släppte utan vann med 25-17.

Tjejerna spelade bra defensivt men motståndarna servade starkt vilket skapade problem i mottaget och man fick inte till kraften i anfallen ordentligt, inte tillräckligt ofta i alla fall.

Spelade gjorde: Aliide, Emma P, Mai, Sofia L, Matilda, Ulli, Lovisa, Mirjam och Natalija

Coach: Elias och Lucas

Slutresultat i Brunnsängshallen: Södertelge VBK – Sollentuna VK B  3 – 0 (25-15, 25-21, 25-17)