AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Draget – loket som är på spåret igen

Draget kom till Helenelunds Arena ordentligt revanschsugna. Dessutom kom alla i tid. Efter lördagens nesliga förlust mot Bromma skulle det bli slut med fekalier i det blå skåpet. Nu var det dags att påbörja The Game of Thrones. Draget är inget gäng som ska ligga trea i serien. 

Vi var så taggade att vi redan 30 minuter innan matchstart var färdiga för fight. Vi fick helt enkelt vänta en kvart för att få ut våra aggressioner i insmashningen. Redan där tror jag matchen var vunnen. The Beachboys, Svesse och Tobbe, plattade till bollarna från höga på kanten. Martin och Haglund var inte sämre på korta i mitten.

Game on.

Marcus och jag, som är fina killar, erbjöd oss att sköta sekretariatet i första set. Och det var en njutning att se Draget från sidan. Göran dominerade planen och styrde spelet så att våra anfallare på sin höjd hade singelblock emot sig. Lysande. Och Fredrik Michelin var 100-procentig på kanten.

Och apropå Fredrik – under första set hade vi ett tremannablock helt bestående av Fredrik – Haglund, Michelin och Svesse. Och det gick ju fint, men Eskilstuna fick ändå ihop 17 poäng.  Marcus och jag bestämde oss för att dom inte skulle få mer än 10 när vi var på plan.

I andra set spelade Draget den fina propagandavolley som laget är mäktigt. Göran dirigerade som Esa Pekka Salonen framför New York Philharmonics. Och viss hjälp hade han av att framspelen idag var närmast felfria. Haglund och Rydh var som Velociraptors i mitten, snabba och elaka. Wreber och Tobbe på kanten snarare Tyrannosaurus rex, tunga och starka. Även högerkanten bidrog, även om det sved lite när Tobbe efter ett lyckat poäng frågade om jag droppade eller smashade?

Men Mackan och jag lyckades med vår föresats; 25-10.

I tredje bytte vi in Svesse i mitten så att doktor Haglund fick vila lite. Men Draget malde på och gav inte sörmlänningarna någon chans. Dom bytte passare och ändrade runt i laget, men inget hjälpte. Draget hade bestämt sig idag. 3-0 inför en jublande hemmapublik (vilken bestod av Wrebers hela familj).