AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Slaget om Stockholm

Inför säsongen hade Södertälje stora förhoppningar på årets herrlag. Man fick behålla duktige centern Luke Sim, man tog hit två nya proffs (passaren Linford Bennett och spiken Justin Scapinello) samtidigt som Linus Tholse skrev på för moderklubben igen efter spel i Falkenberg och utomlands. Resultatmässigt har laget inte alls lyckats med att nå upp till de förväntningar som fanns. Man har bara vunnit två matcher än så länge (mot Tierp i första omgången och i senaste omgången mot Vingåker). Senast Södertälje mötte Sollentuna (för en månad sen) fick man inte alls spelet att stämma och förlorade med 3-0. Inför matchen hoppades Södertälje att vinsten mot Vingåker med 3-0 för några dagar sedan skulle vara början på ett trendbrott och att självförtroendet skulle vara tillbaka.

Matchen i Satelliten började bra för Södertäljes del. Man gick upp i ledningen med 6-10 efter bl a två serveess av Justin Scapinello och två nätberöringar av Sollentunablocket. Hemmalaget får nu igång sitt spel och vid 11 lika är det kvitterat. Södertälje gör ett ryck och går ifrån till 12-15 när Sollentuna väljer att ta en time-out. Justin Scapinello servar sedan i nätet och Tobias Ericsson går ner för att serva. Här kommer vändningen i matchen som Södertälje inte klarar av att resa sig från. Sollentuna går i Tobias serve från 13-15 till 20-15 efter bl a två serveess och tre anfallsmisstag från Södertälje. Södertälje tar en time-out och lyckas vinna bollen efter (Sollentuna spelar bra försvar på ett anfall av Linus Tholse, men Sollentunablocket vidrör nätet, något som inte är tillåtet). Sollentuna håller försprånget resten av setet och man vinner komfortabelt med 25-20. Setet präglas av misstag från Södertäljes sida och Sollentuna fick hela 12 poäng gratis från Södertäljes misstag. Sollentuna hade 4 egna misstag i setet.

Det andra setet blev det ojämnaste i matchen. Sollentuna tog kommandot direkt och gick upp i ledningen med 11-6. Staffan Blomgren hade stor show i början av setet och hade nu tagit 7 av lagets 11 poäng efter 1 serveess och 6 anfallspoäng. Södertälje försöker komma tillbaka in i matchen och vid 14-8 byter man passare vilket ger en positiv effekt. Vid 19-15 byter man dock tillbaka Bennet som passare och efter det rinner Sollentuna ifrån och vinner enkelt setet med 25-17. Södertälje har märkbart svårt att vinna egna poäng (har två serveess, 8 anfallspoäng och inga block i setet), vilket säkerligen hör ihop med att man förlorat många matcher och inte har särskilt bra självförtroende just nu.

Det tredje setet är jämnt fram till 12-11 för Sollentuna. Sen gör hemmalaget ett ryck och går ifrån till 19-14. Södertälje vinner två bollar och det står 19-16. Nu kliver Kosma Smiechowski fram och tar 5 anfallspoäng och skaffar Sollentuna fyra matchbollar vid ställningen 24-20. Fredrik Geners missar ett överlägg, men bollen efter kan Sean Anthony slå in och Sollentuna vinner matchen med 3-0 (25-20, 25-17 och 25-21) och är därmed bästa Stockholmslag i Volleyboll just nu.

I Sollentuna var det extra roligt att se att Kosma Smiechowski gjorde en riktigt bra match. Kosma har haft ett par sämre matcher innan, men nu gör han 17 poäng på 3 set och har en anfallseffektivitet på 40%, vilket är riktigt bra. I Sollentuna var det här en lagseger, d v s hela laget var med och bidrog. I matcherna mot Örkelljunga och Vingåker har spelet inte riktigt fungerat, så därför är det extra skönt att se att vi bryter den trenden och att alla är med och bidrar. I och med den här segern har vi nu fem vinster på hemmaplan och är fortfarande obesegrade i Satelliten den här säsongen.

Bäste poängplockare
Sollentuna
Kosma Smiechowski 17 poäng
Staffan Blomgren 12 poäng

Södertälje
Linus Tholse 14 poäng
Justin Scapinello 10 poäng

På tisdag är det dags för nästa hemmamatch, då Linköping kommer till Satelliten. Linköping förlorade på bortaplan mot Tierp med 3-1 i lördags. Linköping ligger fyra i tabellen och Sollentuna ligger femma. Matchen börjar kl 19.00.