Hemmavinst mot Tierp

Senast lagen möttes i Tierp var det en svängig match som slutade med seger med 3-2 för Tierp. Det var några dagar efter att lagets proffs kommit till Sverige. Nu har man hunnit spela ihop laget och man har elitseriens poängkung i Colton De Man som snittar 6 poäng/set, en imponerande siffra.
Sollentuna har innan matchen vunnit alla sina hemmamatcher (3 stycken) och vill självklart förlänga den vinstsviten.

Matchen börjar bra för hemmalaget efter ett anfallspoäng och 2 serveess av Staffan Blomgren och man får en ledning med 4-1 som utökas till 10-6 och lite senare till 19-14. I slutet av setet närmar sig Tierp efter några bra anfall av Colton De Man, men man kommer inte närmare är 23-21 och Sollentuna kan vinna setet med 25-22.

I set 2 är det Tierp som håller i taktpinnen och man har under större delen av setet ett par poängs ledning. Vid 16-19 tar Sollentuna en time-out för att försöka vända på steken. Man tappar ytterligare ett par poäng och Tierp leder med 17-21 och setet ser förlorat ut för hemmalaget. Här följer en bra period för hemmalaget med 3 raka anfallspoäng och ett serveess och det är utjämnat. Tierp kontrar genom att gå ifrån till 22-24 och två setbollar. Därefter följer en servemiss och en anfallsmiss av Tierp och det är kvitterat till 24 lika. Sollentuna tar de följande 2 poängen och vinner setet med 26-24. En snöplig setförlust för Tierp.

I tredje set är det Colton De Man som har stor show och är oerhört effektiv i anfall. Han gör hela 10 anfallspoäng i setet och är den stora skillnaden mellan lagen. Från 7 lika går Tierp ifrån till 17-23 och kan sedan enkelt vinna setet med 19-25.

Det som skedde i tredje set visade sig vara det som resten av matchen skulle handla om, nämligen Sollentuna mot Colton De Man. I fjärde set gör han 12 (!) poäng, nu fördelat på  3 serveess, 2 blockpoäng och 7 anfallspoäng. Tierp dominerar setet och Sollentuna har svårt att döda bollen i anfall. Tierp vinner enkelt setet med 17-25.

I början av femte set händer något oväntat, särskilt med tanke på hur det såg ut i fjärde set, nämligen att Sollentuna tar ledningen med 7-0! Firma Gewers/Blomgren levererar samtidigt som Colton De Man slår ut 2 anfall. Efter det får Tierp igång sitt spel igen och knaprar in poäng efter poäng, men försprånget är för stort och man kommer aldrig ikapp utan Sollentuna kan vinna setet med 15-11 och matchen med 3-2. Därmed förlänger man vinstraden när det gäller hemmamatcher till 4 raka av 4 möjliga. I Tierp måste vi ge stort beröm till Colton De Man som gör en fantastisk match med sina 42 (!) poäng. Stundtals var han ostoppbar!