Vingåker (VVK) – Sollentuna (SVK)

Vi visste innan matchen att Vingåker spelar bra på hemmaplan och att det därför skulle bli en svår bortamatch för vår del. Nyckelmomentet för vår del var att få stopp på VVKs poängkung, Andzej Savostenok.

Första set böljar fram och tillbaka. Det står 3-1 till VVK, 4 lika, 13-9 till VVK, 15 lika och 18-22 till SVK. I slutet av setet är det VVK som visar bäst inställning och man gör en fenomenal comeback från 18-22 när man vinner hela 7 bollar i rad och till slut setet med 25-22. Andzej Savostenok är den stora skillnaden mellan lagen. Han gör 7 anfallspoäng i första set samtidigt som han har riktigt bra servemottagning.

Det andra setet blir även det jämnt. VVK leder med 2 poäng vid 4-2, SVK leder med 2 poäng vid 6-8, VVK leder med tre poäng vid 12-9 och vid 18 lika är lagen lika i poängprotokollet. Lagen spelar jämnt till 21 lika. VVK vinner två raka poäng, sen vinner lagen varannan boll och VVK vinner setet med 25-23.

Det tredje setet är jämnt fram till 9 lika, sen gör VVK ett ryck till 15-11. Sollentuna kämpar sig ikapp och vid 17-18 tar VVS en time-out. SVK vinner ytterligare två bollar och leder med 18-20. Försprånget håller fram till 21-23 när VVK vinner två raka poäng och kvitterar till 23 lika. Efter det spelar VVK lite bättre och har hela 8 matchbollar mot SVK:s 1 (efter bl a 4 servemiss av SVK). Vid 30 lika gör Andzej Savostenok ett serveess och bollen efter hittar domaren en nätberöring på Sollentuna och VVK vinner setet med 32-30 och matchen med 3-0.

Det var en rättvis seger för hemmalaget. I Sollentuna spred det sig en osäkerhet som gjorde att få spelare kom upp i den standard man kan förvänta sig. I VVK är man förutom segerns säkerligen glada över servemottagningen som höll hög nivå och Andzej Savostenok som gjorde 22 poäng. I SVK är det svårare att hitta några glädjeämnen, men ett som är värt att lyfta fram är Staffan Blomgren som efter ställningen 16-18 i sista set gjorde 8 poäng utan en enda anfallsmiss.

För Sollentunas del väntar nu en period med många hemmamatcher. Få se om det hjälper till att vända den negativa trenden. Den här säsongen har laget statistiken 4 vinster, 0 förluster på hemmaplan och 1 vinst, 3 förluster på bortaplan.