AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

I söndags åkte Sollentunas herrlag till ett snöigt Örkelljunga för årets längsta bortaresa 

Som vi trodde innan så visade det sig vara en svår bortamatch. Örkelljunga har en bra trupp och ett stort självförtroende efter 4 raka vinster. 

Sollentuna fick en dålig start på matchen och hamnade direkt i underläge med 4 poäng vid 6-2 till Örkelljunga. Sollentuna hade svårt att få till ett anfallsspel samtidigt som Örkelljunga spelade bra och där Tomas Vilimas och Sebastian West Helgesson var oerhört effektiva i anfall i första set. Örkelljunga utökade försprånget och till slut blev det hela 25-15 till hemmalaget. 

Det andra setet började bra för Sollentunas del och man ledde med 7-4, men det märktes att man inte hade flytet och självförtroendet idag. Örkelljunga kunde enkelt gå ikapp och förbi och inom kort stod det 14-9 till hemmalaget. Resten av setet spelade lagen jämnt, men med det stora försprånget kunde Örkelljunga enkelt gå ifrån till 2-0 efter 25-19 i setet. I setet var Zach Penolio och Sebastian West Helgesson överlägset bäst vad gäller anfallseffektivitet. 

Även det tredje setet började bra för Sollentuna och man hade ledningen med 8-10 när Örkelljunga  vinner fler bollar och vid 12 lika är man ikapp. Man tar sedan ytterligare 4 poäng och det står 16-12. Sollentuna kämpar och sliter för att få till ett fjärde set, men man kommer inte närmare än 21-22. Örkelljunga kan vinna även det tredje setet efter 25-21 och matchen med 3-0. 

I Sollentuna är det ingen av spelarna som kommer upp i normal standard, utan det här är den sämsta insatsen från laget den här säsongen. I Örkelljunga visar man upp ett stort självförtroende och spelar avslappnat och bra. Peter Lundgren servade bra, Sebastian West Helgesson var effektiv i både block och anfall och Zach Penolio och Tomas Vilimas turades om att vinna boll i anfall. En bra laginsats helt enkelt och laget vann rättvist med klara siffror.

För Sollentunas del handlar det nu om att ladda om inför matchen i Vingåker på torsdag kl 19.00.