AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

P02 debuterar i 6-manna

Pojkar 02 gjorde i lördags sin 6-manna debut i Stockholm Volley Cup U16 omgång 2.
Med tanke på att det var deras första gång att spela match med sex spelare på plan, och ingen studs, gick det väldigt bra. Det var tajt om tredje platsen som Danderyd knep på bollräkning.

Dagen började tufft med ett möte mot klubbkompisarna P01i Gazoz, som senare tog hem hela omgången. Även andra matchen blev en förlust, denna gång mot Team Gotland, som slutade tvåa.

I sin tredje match fick P02 så sin första seger i 6-manna, mot Södertelge, med 2-0.
Danderyd väntade i sista matchen för dagen, man spelade omgången i en rak serie men detta blev en direkt avgörande match om tredjeplatsen. Efter att ha tagit första set såg det ut att bli en vinst till för Sollentuna men Danderyd vände och kunde ta matchen till 1-1. Eftersom alla matcher spelades i två set blev det bollräkning som avgjorde slutställningen och Danderyd hade fler vunna bollar.

Coach Lotti kommenterar: “sexmanna gav ordentligt med mersmak och till och från fick vi till väl godkänt spel. Jag tycker att samtliga spelare fixar servemottagningen riktigt bra. Markus har en härlig bollkänsla och sätter många bollar trots att nätet är högt. Johan och Kai får till bra servar och stundtals även bra anfall. Anton B, som nu är tillbaka i sin första turnering för säsongen, efter att ha haft arm i gips, visar på fin smashteknik. Anton F har en härlig kämparinställning och gjorde många fina räddningar och var med bra framme vid nät. Kalle sätter några riktigt bra spikes och Nora vår libro, gör en kanonfin insats i baklinjen, där hon plockar droppar, tar touchbollar och försvarar hårda smashar.

Det var en dag många utmaningar, som att skriva protokoll på ett nytt sätt jämfört med 4-manna, men de lärde sig mycket under dagen och ser nu fram emot Allsollskan i 6-manna 22/11.

Fullständiga resultat finns här: http://iof3.idrottonline.se/SvenskaVolleybollforbundet/Svenskvolleyboll/Distrikt/Stockholm-GotlandsVolleybollforbund/Tavling/Resultat/PojkarU16Omg2/

Samtidigt med PU16 spelades Flickor Level 6 omgång 2.

Sollentuna Puma kom tvåa efter Danderyd och Sollentuna Converse kom 4:a i Level 6 Svart.

I Level 6 Röd hamnade Adidas på 5:e plats.