AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Draget dansar vidare!

Match igen för Sollentunas Stolta Spelemän! Uppsala hade bjudit upp till dans på sin hemmadansbana. Och nog fick dom dansa alltid – Uppsala alltså. Draget ställde upp med sju glada musikanter. Bandledaren Göran dirigerade från sin passarroll och Fransson och Ekqvist mullrade på med trummor och bas. Massimilian drillade centralt och Marcus och Michelin mörsade på vänsterkanten. Själv lirade jag solo på högerkanten. Notera att Ekqvist skrevs in som lagledare…

Redan vid insmashningen förstod vi att vi skulle föra i dansen – kavaljerer som vi är. Men som vanligt när killar blir lite för styva i korken snubblar dom på fötterna. Uppsala var hela tiden före och ledde med 13-11. Då fick det vara nog. Slut på finsteppandet och på med kängorna. Tunga anfall från Robocop Franson och Marcus på kanten och inte minst riktigt bra servar från hela Draget (jag tror Mackan satte 7 i rad), ordnade upp setet till slut i alla fall (25-15).

I andra set blev jag obegripligt nog utbytt trots att jag inte hade missat ett enda anfall. I och för sig hade jag inte smashat en enda gång heller (eller satt ett singelblock), men i alla fall. In med LAGLEDAREN Magnus Mean Machine Ekqvist och hans fruktansvärda vänsterslägga.
Nu vill jag ju inte påstå att det beror på det faktum att Ekan bytte ut mig, men i andra set fick Uppsala två bollar mer! Hur som helst var det ett betydligt bättre lir från bägge lagen. Uppsala visade upp ett riktigt bra försvarsspel, men i samtliga långa bolldueller vann The Merry Men from Sollis. 25-17

I tredje set kan noteras att Wolf Pedersen i Uppsala blev varnad av domaren för att han trodde att han var lagkapten, att Marcus satt och Facebookade när han skulle bytas in och att Draget var skoningslösa när de skruvade upp tempot i musiken så att Uppsala fick dansa i baktakt. 25-18.

Uppsala har en bra ung passare och ett lag av trevliga personer. Draget är…..DRAGET!

Slutresultat i Bolandskolan: Uppsala VBS B – Sollentuna VK Draget 0 – 3 (15-25, 17-25, 18-25)