Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Fjärde hemmamatchen för Sollentunas herrlag slutar med fjärde hemmasegern

I Satelliten är Sollentunas herrlag starka. Tidigare den här säsongen har man slagit bl a Falkenberg, så det var ingen överraskning för serieledande Hylte/Halmstad att man inte skulle kunna åka till Sollentuna och enkelt kvittera ut 3 poäng.

Matchen börjar bra för hemmalaget och man tar ledningen med 7-4. Hylte/Halmstad kommer tillbaka och är ikapp vid 8 lika. Sollentuna går sedan upp i ledningen med 12-10 när Philip Petterson har en bra serverunda och Hylte/Halmstad tar ledningen med 12-13. Sollentuna vinner nu 3 raka poäng och tvingar Hylte/Halmstad till en time-out. Den ger önskat resultat och några bollar senare står det 16 lika. Sollentuna gör ett ryck igen och får några bollars ledning vid 22-19. Hylte/Halmstad kommer närmare och vid 22-21 tar hemmalaget sin första time-out. En missad serve från Philip Pettersson ger 23-21, ett vunnet anfall av Jens Ahremark ger 23-22, ett block ut-slag av Kosma Smiechowski ger hemmalaget setboll vid 24-22 och man förvaltar det genom att block ner Dalton Ammerman och vinner första set med 25-22. I första set hade Sollentuna väldigt bra block (8 blockpoäng), vilket höll ner effektiviteten på Hylte/Halmstads anfallsspel.

Det andra setet är jämnt och lagen vinner max två bollar i rad fram till 14 lika. Här gör Hylte/Halmstad ett tyck och vinner tre raka poäng till 14-17 och hemmalaget tar en time-out. Sollentuna vinner de följande två bollarna, men efter det är Hylte/Halmstad starkare och ökar på ledningen som till slut blir 4 poäng och men vinner setet med 21-25. Alexandro Luna har ett bra set med sina 7 anfallspoäng. I setet blockera Hylte/Halmstad bättre än vad Sollentuna gör. I Sollentuna är det Kosma Smiechowski som står för de flesta anfallspoängen i setet.

Set 3 börjar dåligt för hemmalaget och man ligger plötsligt under med 3-8. Man tar en time-out, men det hjälper inte. Anfallsspelet fungerar inte alls i Sollentuna och då tar Hylte/Halmstad vara på läget och drar ifrån kontinuerligt. Man leder med elva poäng som mest och setet slutar 15-25. Sollentuna hade bara 5 (!) egna anfallspoäng i setet. Alldeles för dåligt på den här nivån. Hylte/Halmstad tar ledningen med 1-2 i set utan att förta sig.

Det fjärde setet blir det längsta och det mest spännande. Lagen spelar helt jämnt fram till 13 lika efter att Sollentuna haft ledningen med en eller två poäng i stort sett hela setet. Nu går Hylte/Halmstad upp i ledningen med 13-15, men Sollentuna går direkt ikapp efter ett anfallspoäng av Staffan Blomgren och ett missat anfall av Dalton Ammerman. Hylte/Halmstad får en ny ledning, den här gången med 18-20, men Sollentuna vägrar vika ner sig och kvitterar till 20 lika. Bollen efter servar Sollentuna i nät. Nu kommer några bollar där lagen blir avblåsta för nätberöring och det blir en del diskussioner om domsluten i samband med detta. Vid 22 lika vinner Sollentuna nästa boll och Hylte/Halmstad tar time-out. Kosma Smiechowski vinner nästa anfall och Sollentuna har 24-22 och två setbollar. Luna Alessandra vinner en boll i anfall och bollen efter går Sollentunas servemottag över och Hylte/Halmstad kvitterar enkelt till 24 lika. Staffan Blomgren vinner ett anfall och Sollentuna har sin tredje setboll. Jens Ahremark slår ner en boll på baslinjen och det är kvitterat till 25 lika. Jens vinner även nästa boll och Hylte/Halmstad har sin först matchboll. Sollentuna tar time-out och efter det missar Alexandro Luna sitt anfall på nästa boll och det är kvitterat till 26 lika. Bollen efter blockerar Sollentuna ner Alexandro Luna efter ett riktigt bra rally och man har sin fjärde setboll. Dalton Ammerman kvitterar till 27 lika. Dalton Ammerman missar sin backspike och Sollentuna får en femte setboll. Den här gången förvaltar man den när Matthew Young blir avblåst för översträckning. Det är kvitterat till 2-2. Sean Anthony gör ett bra set och har en hög effektivitet i det här setet.

I det femte setet visar Sollentuna redan från början att man vill vinna matchen. Man går ifrån till 3-0 direkt. Man ökar sedan ledningen till 6-1. Efter det spaltar lagen jämnt fram till 13-8. Sollentuna missar nästa serve och det står 13-9. Jens Ahremark missar nästa anfall och Sollentuna har 5 matchbollar vid 14-9. Johan Mårtensson slår block ut och vid 14-10 tar hemmalaget en time-out. Hylte/Halmstad blockar ner Sean Anthony och det står 14-11. Nu missar Hylte/Halmstad serven och Sollentuna vinner setet med 15-11 och matchen med 3-2 (25-22, 21-25, 15-25, 29-27, 15-11). Noterbart är att Tobias Ericsson tar 8 blockpoäng och nu leder blockligan överlägset med sina 28 block,hela 10 block fler än tvåan.