AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Damlaget tar ännu ett kliv framåt

I den femte matchen för säsongen mötte damlaget toppjagande Örebro som inför denna säsong har fått flera mycket namnkunniga nyförvärv såsom Aida Rejzovic, Anna Rönnbäck och Whitney Turner. Med tanke på Sollentunas start på säsongen och sjukdom i veckan på Camilla Hörnqvist var det väl egentligen inte mycket som talade för hemmadamerna. Men de som trodde att Örebro skulle promenera hem detta fick fel.

Eftersom det förutom Carolina Ljung på liberon bara fanns sex helt hoppdugliga spelare denna dag fick Sollentuna damma av den gamla klassikern med tvåpassarsystem. Anna Harlin har agerat spiker tidigare, men för Frida Kindbom var det premiär som spiker i Elitserien. Hur gick då detta? Jo, klart över förväntan.

Inställningen och viljan i laget att TILLSAMMANS göra allt i vår makt för att störa favorittippade Örebro var oerhört stark denna afton i Sollentuna Sporthall. Det märktes direkt från matchstart att tjejerna skulle göra en bra match. Första set började bra, men sedan hade Örebro en stark period och ställningen rann iväg till hela 6-13. Men våra Sollentuna-hjältinnor visade ett stort lugn och kunde tålmodigt knapra ikapp till 16-16. En liten svacka igen och det stod 16-19, men än en gång jobbade de grönklädda ikapp och efter flera starka prestationer kunde setet till slut vinnas med 25-22. Oerhört starkt att vinna setet trots stort underläge, och verkligen ett styrkebevis.

Andra set blev spelmässigt väldigt jämnt, och lagen följdes mer eller mindre åt hela setet fram till 23-22 till hemmalaget. Då avslutades setet efter tre knappa anfallsmissar av Sollentunatjejerna och setet gick lite snöpligt till Örebro.

Tredje set blev ganska likt första set. Örebro drog ifrån till 10-15 då hemmalagets maskineri mullrade igång igen och resten av setet vanns med 15-6 och setsiffrorna blev således 25-21 efter mycket god fördelning av anfallspoängen. Nu kändes det som att årets första vinstmatch var på gång.

Fjärde set blev dock en missräkning för Green Machine-tjejerna som från ställningen 8-8 tappade någon poäng i taget och setet förlorades till slut med ganska klara 20-25. Matilda Wikander på Örebros tränarbänk gjorde inför detta set en del kloka ommöbleringar i laget som visade sig vara avgörande för utgången av matchen.

Säsongens första femte set inleddes bra av hemmalaget som gick fram till ledning 6-3, men sen vände setet totalt till Örebros fördel. Det blev motorstopp för den gröna maskinen och Örebro vann femte set med 15-11 och därmed matchen med 3-2.

Sett till hela matchen gör Sollentunatjejerna sin klart bästa match för säsongen. Topplaget Örebro fick kämpa ordentligt för att åka hem med segern. En viss besvikelse fanns givetvis hos hemmalaget för att vi trots bra lägen inte kunde ro hem en vinst, men också en stor stolthet över en härlig laginsats. Det går inte att jämföra hur tjejerna presterade tillsammans som ett lag denna match och hur det sett ut tidigare under säsongens inledande matcher. Det finns en kommunikation som inte funnits tidigare, och en glöd i ögonen som också saknats.
Individuellt gjorde Anna Harlin och Frida Kindbom starka insatser både som passare och spikers. Anna slog in lika många bollar med högern som med sin rätta hand vänstern. Fridas största styrka ligger ju inte i anfall, men hon skötte den biten bra.
På centerplatserna var både Viktoria Nordström och Anita Nolsjö ett ständigt hot, och framförallt Viktoria fick ganska många pass varav några smälldes in stenhårt. Anita gjorde som vanligt några fina nerblock och hade sin bästa servematch hittills.
På kanten gjorde Sofia Täcktor en inspirerad insats med en hel del sköna anfallspoäng och en mycket stabil servemottagningsmatch. Madelene Green gjorde säsongens bästa match med hela 26 poäng. Hon gjorde många fina poäng i anfall, men framförallt hade hon 7 blockpoäng vilket är väldigt bra för att vara en kantspiker.
Sist men verkligen inte minst så är comebacken på plan av libero Carolina Ljung av stor betydelse för den goda servemottagningen och hon bidrar med ett lugn på plan som har lett till en positiv utveckling för servemottagartrion.
Vi lämnade sporthallen denna kväll med en positiv känsla trots att det inte räckte hela vägen till seger. Det tjejerna visade upp denna dag bådar gott inför fortsättningen.

Ännu en hemmamatch står på programmet nästa lördag, den 14:e november i Satelliten mot serieledarna Hylte/Halmstad kl. 14:30.

 

Läs även vad förbunder skriver om matchen
http://iof3.idrottonline.se/SvenskaVolleybollforbundet/Elitserien/Nyheter/ForstapoangentillSollentuna/