AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

P02 vinner SVC Level 6 omgång 2 hemma i Arena Satelliten

Det var åtta lag som kom till Satelliten på lördagen för andra omgången av SVC för pojkar Level 5 och Level 6. Sollentunas Pojkar 02 kom till spel stärkta av bronsplatsen i Kungälv och var ivriga att få visa vad de kan på hemmaplan.

 

Omgången spelades i hög fart med alla lag i matcher hela tiden efter beslut från tävlingsledningen att utnyttja de fyra planerna i hallen. Men hur skulle dömningen lösas om all lag spelade? Turligt för närvarade föräldrar kom även några av Sollentunas 02-tjejer för att heja. Snabbt fick de domarpipor, ingen tvekan och mkt bra dömning hela dagen!
Det höga matchtempot var kanske också anledningen till en bra och glädjefylld dag, där även coachningen präglades av positivt engagemang och fokus på det egna lagets många bra prestationer.

Efter ett gruppspel med mycket jämna matcher stod det klart att Danderyd skulle möta Södertälje i finalen i L5. Finalen blev jämn och det krävdes tre set innan Danderyd stod klara som segrare.

I L6 gick Sollentuna obesegrade genom gruppspelet medans övriga lag slog varandra och det blev setkvoten som avgjorde att det blev Södertälje som Sollentuna fick möta i finalen. Även här krävdes en tresetare innan Sollentuna, helt rättvist, åter vann omgången.

Coach Lotti kommenterar: Roligt i sammanhanget var att killarna lyckades med det, trots att en av dem, Anton, gjorde sin allra första tävlingsturnering. Anton gick från klarhet till klarhet och under slutet av dagen levererade han det ena fina passet efter det andra. Även servemottagningen satt fint. Johan hade många säkra servar och Markus satte några riktigt bra smashar. Kalle fick bl a känna på den härliga känslan av att sätta riktigt välplacerade block – boom!
Fint spel killar – sexmanna närmar sig!

Stort tack till alla engagerade spelare, ledare och kompisar. Vi ses på nästa Stockholm Volley Cup!

Spelade i Sollentuna gjorde Kalle, Markus, Johan och Anton.

Fullständiga resultat för Pojkar Level 6 Omg 2 och Pojkar Level 5 Omg 2

Text och foto: Lotti, Klas, Mikael och Ann-Louise