AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Veckomatch mot Södertelge

Med 3 proffs i truppen och en hemvändande Linus Tholse hade Södertelge innan säsongen stora förhoppningar på den här säsongen. Man vann första matchen mot Tierp, men sen har det blivit förluster mot Falkenberg, Linköping, Tierp och Hylte/Halmstad. Sollentuna i sin tur kom till matchen med vinster mot Vingåker och Falkenberg samt knappa förluster mot Tierp och Linköping i bagaget.

 

Historiken från de första matcherna speglades tydligt i de bägge lagens spel. Inte ens hemmaplan kunde hjälpa Södertelge denna kväll. Laget kom helt fel in i matchen och hade stora problem med sin servemottagning. Man uppträdde ängsligt och hamnade efter 8 lika i ett underläge som bara växte och växte. 16 bollar senare stod det 10-22 (!). På setbollen vinner Kosma Smiechowski bollen genom ett ”fingerslagsanfall”, något som kan ses som ett symptom på hur illa Södertelge fick sitt spel att stämma i första set. Setsiffrorna blir 14-25.

I det andra setet blir det jämnare, men det är fortfarande tydligt att Södertelge inte har någon vinnarkänsla i laget. Man tar ledningen med 5-2, men fem bollar senare leder Sollentuna med 5-7. Fram till 11 lika är setet jämnt, sen drar Sollentuna ifrån och vinner komfortabelt med 18-25. Setet präglas av många misstag från Södertelge, både i serve och i anfall.

Det tredje setet blir Södertelges bästa, men när självförtroendet saknas är det svårt att vinna. Södertelge börjar bra och leder med 15-12 när Staffan Blomgren vinner tre raka anfall och kvitterar till 15 lika. Vid 16-18 tar hemmalaget time-out. Det hjälper inte, utan nu vinner Sean Anthony 3 poäng i anfall och Sollentuna kan enkelt vinna setet med 18-25 och matchen med 0-3 (14-25, 18-25, 18-25).

Bäste poängplockare
Södertelge
Justin Scapinello 9 poäng
Linus Tholse 8 poäng

Sollentuna
Sean Anthony 12 poäng
Staffan Blomgren 10 poäng

Sollentuna ligger nu på fjärde plats i den haltande tabellen (där en del lag spelat 6 matcher och en del 5 matcher). Nästa match är mot serieledande Hylte/Halmstad den 14 november kl 17.00 i Satelliten.

Foto: Marjukka Anthony