Tight i Linköping

Dagens match mellan Linköping och Sollentuna såg på förhand ut att bli en bra värdemätare för bägge lagen. Hemmalaget Linköping har börjat säsongen lite svagare än de flesta förväntat sig och bortalaget Sollentuna har börjat säsongen lite bättre än de flesta förväntat sig.

Första setet är jämnt fram till 10 lika då Sollentuna gör ett ryck och får en ledning med 4 poäng vid 10-14. Fram till 16-19 spelar lagen jämnt. Sen är det Linköpings tur att vinna några raka poäng och vid 19-20 tar Sollentuna sin första time-out. Den ger önskad effekt och några bollar senare leder Sollentuna med 20-23 efter bl a ett block och ett serveess av Tobias Ericsson. Linköping tar time-out och lyckas komma närmare. Vid 23-24 tar Sollentuna sin andra time-out och bollen efter vinner Sergej Engström sitt anfall och Sollentuna första set med 23-25. Setet präglas av svag servemottagning från bägge lagen och många misstag från hemmalagets sida.

Andra setet påminner till stor del om det första. Bägge lagen har det kämpigt med servemottagningen, vilket i sin tur påverkar anfallsspelet. Sollentuna har ledningen med 16-19 när man fastnar i en uppställning. Linköping vinner 8 (!) raka bollar innan Sollentuna lyckas ta sig ur den uppställningen. Bollen efter vinner Linköping och därmed setet med 25-23 och det är kvitterat till 1-1.

Det tredje setet börjar bra för Sollentuna och man har någon bolls ledning fram till 11 lika då Linköping är ikapp. Martin Larsson har i det här setet tagit 6 anfallspoäng när Linköping leder med 12-11. Linköping har nu en bra period och går fram till 16-12. Sollentuna vägrar dock vika ner sig och vinner tre raka poäng och vid 16-15 tar Linköping time-out. Linköping går ifrån till 21-17, men Sollentuna stretar emot. Närmare än 23-21 kommer dock inte Sollentuna utan Linköping kan vinna de sista bollarna och setet med 25-22.

I det fjärde setet tar Linköping ledningen direkt och leder med 14-7 som mest. Sollentuna visar dock att man inte viker ner sig, utan man kämpar på varje boll och 16-10 tar man fyra raka poäng till 16-14. Vid 21-18 tar Sollentuna time-out. Vid 22 lika är Sollentuna ikapp. Bollen efter singelblockar Kosma Smiechowski ner Martin Larsson och det står 22-23. Bollen efter är det Carl Ahremark som tar ett blockpoäng när Tobias Ericsson åker ner. 23 lika. En nätserve från Linköping ger Sollentuna setboll vid 23-24. Martin Larsson vinner två raka anfall och Linköping har setboll vid 25-24. En ny nätserve av Linköping och kvitterat till 25 lika. Sollentuna servar i nät och ny setboll för Linköping. Sean Anthony vinner nästa boll genom att slå block ut i anfall och det står 26 lika. Martin Larsson vinner nästa anfall och Linköping har sin tredje setboll i fjärde set. Den här gången förvaltar man setbollen genom ett vinnande block. Linköping vinner fjärde set med 28-26 och matchen med 3-1 (23-25, 25-20, 25-22, 28-26).