AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust i Västerås

Trots en skara tillresta SVK supportrar lyckades tjejerna i B på lördagseftermiddagen inte få med sig några poäng från Wenströmska i Västerås, säsongens första match för Damer B i division 1 Norra som inte gick till skiljeset.

 

 

Första set startade brutalt och Västerås gick fram till 0-6 innan Sollentuna fick en syl i vädret. Tjejerna kom dock igång och spelade bättre i mitten av setet men kom aldrig ikapp.

Andra set började bättre och en bit in setet hade man en ledning med 10-3 men då la hemmalaget in en växel till och plötsligt stod det 11-11. Våra tjejer svarade och lagen följdes åt några bollar men sedan lyckades Sollentuna få en trepoängsledning och Västerås tog timeout vid 21-18. Efter timeouten knaprade hemmalaget in och återigen följdes lagen åt boll för boll innan B-tjejerna lyckades ta hem setet med 28-26.

I tredje set fick de inte upp energinivån ordentligt och man fick ta timeout vid underläge 1-6 men även om man efter det spelade jämt poängmässigt kunde man inte hämta igen utan förlorade med 19-25.

Den trogne följaren av årets upplaga av Damer-B vet ju att de gillar femsetare så hoppet fanns och stämningen var fortfarande hög i hallen. Men när det var dags för tjejerna att lägga en eller två växlar högre än man tidigare visat under dagen ville det sig inte och hemmalaget kunde relativt enkelt ta hem setet och matchen.

Natalija fick av arrangören priset som bäste spelare i Sollentuna.

Slutresultat Västerås VBK – Sollentuna VK B: 3 – 1 (25-15, 26-28, 25-19, 25-14)

Spelade gjorde: Aliide, Sandra, Emma P, Mai, Jenny H, Ulli, Natalija och Mirjam
Coach: Lucas

I nästa match väntar Jomala på hemmaplan i B-hallen