AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Cirkus Draget bjuder på show och poäng

Cirkus Draget kom till stan och drog in i Helenelunds Arena för att underhålla tillsammans med Teknikum från Uppsala. Folkfesten var ett faktum och publikrekordet ökade med 300%. Bägge makarna von Sydow var där och en kompis till Marcus, plus att det var två tjejer i sekretariatet – sex personer alltså.

Stämning i manegen var till en början god. Under insmashningens andra del lyckades cirkusdirektören Elm med koststycket att få till säsongens hårdaste smash – rätt i ansiktet på en anstormande Teknikum-center. Stämningen blev lite mer tryckt efter det.

Annars bjöds det på både akrobatik, lindans och kraftprov.

Akrobatiken stod mest Teknikum för. De räddade på de mest spektakulära sätt allt som Draget vräkte över dom. Allt kom tillbaka. Trots detta vann Draget första set ganska komfortabelt 25-17.

Detta var alltså en tidig seriefinal mellan två obesegrade lag. Trots detta var det dags för clownernas tur i andra set. Men istället för att gå i manegen, valde Draget att bara ställa ut skorna – man trodde helt enkelt att det skulle räcka – men icke! 14-25 och brallorna nerdragna. Humor.

Då var det dags för kraftkarlarna. Johan – Robocop – Fransson och Fredrik – The Beachboy – Svesse bombarderade Teknikum likt två B-52or. Inte ens Teknikums akrobater kunde stå emot. Passargöran levererade delikatesser över hela nätet och såväl Marcus som centertrion Massi/Martin/Fredrik briljerade och åter verkade Cirkus Draget gå emot en säker seger. Hälften av publiken (von Sydows) gick helt enkelt hem i den förvissningen. 25-21.

Då blev det dags för lindansen. Och det var det bollen som stod för. I fjärde set var bollen magisk. Rullade den på nätkanten lyckades den ramla med på Dragets sida. Teknikumservar som var på väg mot Vallentuna ramlade på ett mirakulöst sätt ner på linjen. En liten tuch här och en liten nätberöring där. Det var stolpe ut hela tiden. Torsk igen 19-25.

Dags för finalnumret. In med cirkusens bästa artister. Ridån går upp och ett fyrverkeri av volleyboll-godis briserar. 5-2 blev 8-4 och lagen bytte plats i manegen. 10-5 via 11-7 och 13-11 till 14-12. Sen….sen…..vad hände sen?
”Send in the clowns”! Tre, jag upprepar tre (3), matchbollar som istället för kontrollerade överläggningar (!) byttes mot bollar i nätet! Dessa ledde till en enda liten matchboll för Teknikum.

RIDÅ!

16-18

”But the show must go on”. Snart dyker Cirkus Draget upp i en stad nära dig. Och då bjuds det åter på stor underhållning (men förhoppningsvis inte på några gratispoäng!)