AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Damer B föll hemma mot Linköping i ytterligare en femsetare

Damer B tog emot Linköping i B-hallen och sin vana trogen bjöd tjejerna på en fem-setare, detta var den tredje matchen i rad som man tagit till skiljeset.
Denna gången räckte det tyvärr inte riktigt hela vägen trots ett fantastiskt spel med två matchbollar och man fick nöja sig med ett poäng.

 

 

På pappret såg detta ut att bli en kanske alltför svår motståndare men det var tydligt att B-tjejerna inte tänkte ge upp på förhand och de visade upp ett spel fullt av energi.

Första set gick ändå till motståndarlaget men tjejerna vände spelet och tog hem andra set. Även tredje lyckades man vinna även om det satt hårdare åt (25-22).
Fjärde set gick till gästerna med 18-25 och därmed var skiljesetet ett faktum.
Det började bra och man hade ledningen vid sidbytet, sedan blev det jämnare igen och lagen följdes åt. Efter två missade matchbollar av hemmalaget fick Linköping chansen, vilken de förvaltade väl och tog hem setet med 16-18.

Det var överlag många poäng på nätberöring för båda lagen och även en hel del bollar upp i B-hallens tak men framför allt var det en match med många roliga dueller.
Coach Elias var efter matchen trots allt nöjd med tjejernas insats – “de har lyft sig ännu en nivå och det kommer de inse när den omedelbara besvikelsen över förlusten har lagt sig

Slutresultat i B-hallen: Sollentuna VK B – Linköpings VC 2 – 3 (16-25, 25-19, 25-22, 18-25, 16-18)

Spelade gjorde: Aliide, Amanda, Jenny H, Matilda, Mirjam, Natalija, Rebecka, Sandra och Ulli
Coachade gjorde: Elias och Lucas

Nästa vecka är det tre-kungaslaget i Kungälv men helgen därpå blir det bortamatch i Västerås.