AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Hemmavinst mot topptippade Falkenberg!

Efter en inledande seger mot Vingåker på hemmaplan och en knapp förlust mot Tierp på bortaplan var det dags för Sollentunas herrar att möta ett av de tippade topplagen, Falkenberg. Årets upplaga av Falkenberg har tappat bra spelare, bl a sina tre centrar från förra året, men också rekryterar duktiga spelare, bl a landslagspassaren Dardan Lushtaku och den brasilianske centern Pedro Mendes som var väldigt framgångsrik förra gången han spelade i Falkenberg. Kvar från förra året är bl a Darryl Shank som stundtals får ett stort ansvar i anfallsspelet och Arno Slipac är tillbaka efter skadeuppehåll.

Bägge lagen har haft lite bekymmer med spelare som inte tränat fullt ut p g a skador eller sjukdomar senaste veckan. Falkenberg startar matchen med Sebastian Angel som passare. Lagen spelar jämnt fram till fem lika då Sollentuna gör ett tryck och drar ifrån till 11-7 när Falkenberg tar en time-out. Sollentuna fortsätter att pressa Falkenberg och vid 15-8 får Pedro Mendes ett rött kort av domaren. Frustrationen är tydlig hos Falkenbergsspelarna över den svaga inledningen som man presterat och vid 16-10 byter tränare Patrick Aparicio in Dardan Lushtaku. Sollentuna håller en sexpoängsledning fram till 20-14, då Darryl Shank och Jake Staahl tar några snabba anfallspoäng och minskar gapet till 22-18. Sollentuna tar sin första time-out och hoppas med det bryta trenden, men Falkenberg fortsätter att äta upp försprånget och vid 23-21 är det dags för time-out nummer två från hemmalaget. Falkenberg vinner nästa boll genom en straffspark från Pedro Mendes innan Peter Johnsson kan ta sina två första anfallspoäng i matchen och vinna setet till Sollentuna med 25-23.

I andra set kliver Darryl Shank fram för Falkenberg och samspelet mellan Dardan Lushtaku och Darryl Shank skördar stora framgångar i anfall. Setet börjar jämnt. Vid fem lika gör Falkenberg ett litet ryck och får en ledning med tre poäng, men hemmalaget är ikapp redan vid nio lika. Vid 22-19 till Sollentuna har Dardan Lushtaku en bra serverunda och Falkenberg är ikapp vid 22 lika när Sollentuna tar en time-out. Den ger önskad effekt och hemmalaget vinner de kommande tre bollarna efter ett serveess av Tobias Eriksson och två anfallspoäng av Sean Anthony. Sollentuna vinner setet med 25-22. Setet präglas annars av många misstag från Falkenbergs sida, med bl a sex missade servar, ett par nätberöringar och ett antal anfallsmisstag.

I det tredje setet börjar Falkenberg starkt och går upp i ledning med 1-4. Närmare än 4-5 och 9-10 kommer inte Sollentuna innan Falkenberg ökar på försprånget och har bl a 11-17 och 14-21. Vid just 14-21 vinner Sollentuna fem raka poäng efter två Falkenbergsmisstag, två serveess av Staffan Blomgren och ett anfallspoäng av Kosma Smiechowski. Vid 19-21 kommer dock inte Sollentuna närmare utan Falkenberg kan komfortabelt vinna setet med 20-25 och kvittera till 2-1 i set. Den nya nätregeln (d v s tillbakagången till den gamla nätregeln att man inte får röra vid nätet) har spelarna inte lyckats anpassa sig till ännu. I setet har lagen tillsammans fem nätberöringar. Då det spelades totalt 45 bollar i setet betyder det att var nionde poäng var p g a en nätberöring.

Även det fjärde setet börjar bra för Falkenberg som tar ledningen med 4-8. Fyra bollar senare, varav tre anfallsmisstag från Falkenberg, är Sollentuna ikapp vid åtta lika. Sollentuna vinner ytterligare två raka poäng och går alltså från 4-8 till 10-8. Vid 14 lika är Falkenberg ikapp och efter det vinner lagen varannan boll fram till 23 lika. Nästa boll är en nätberöring av Falkenberg och vid 24-23 blockar Peter Jonsson ner Darryl Shank och Sollentuna vinner matchen med 3-1 och setsiffrorna 25-23, 25-22, 20-25, 25-23. I sista set var Kosma Smiechowski framgångsrik och han tar hälften av sina anfallspoäng för dagen i fjärde setet.

Totalt sett präglas matchen av många misstag från Falkenbergs sida (39 stycken mot Sollentunas 23). Idag saknade Falkenberg en ledare på plan som tog tag i taktpinnen, utan istället vek många spelare ner sig och hoppades att någon annan skulle göra jobbet. Poängbäst i bortalaget var Darryl Shank med 23 poäng. Centrarna Pedro Mendes och Jake Staahl hade perioder då de visade vad de kan och slutade bägge på 10 poäng. I Sollentuna var Kosma Smiechowski poängbäst med 15 poäng följt av Staffan Blomgren på 13 poäng.

Till bäste spelare utsågs Darryl Shank i Falkenberg och passaren Fredrik Gewers i Sollentuna.
Nästa match för Sollentunas del är borta mot Linköping den 1 november.

I nuläget ser tabellen trevlig ut ur Sollentunas perspektiv. Hylte och Örkelljunga har ännu inte spelat den tredje omgången.

Länk till Falkenbergs hemsida där de skriver om matchen:
http://www.fvbk.nu/fvbkelit/nyheter/720434/bortaforlust-mot-ett-taggat-sollentuna