AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Ännu en fem-setare för Damer B

I första hemmamatchen för säsongen tog tjejerna i B emot KFUM Eskilstuna Volley och även denna match fick gå till skiljeset innan segern till slut kunde bärgas.

 

 

Matchen började bra och första set vanns med 25-18. Sedan fick besökarna bättre fart samtidigt som hemmalaget gjorde fler och fler egna misstag. Andra och tredje set gick rättvist till Eskilstuna även om B-tjejerna knaprade in lite i slutet av tredje.

Fjärde set följde mönstret från slutet av det tredje, fortfarande lite för mycket egna misstag men bättre än i andra. Tillslut kunde man ta hem setet med 25-20 och ta även denna match till skiljeset.

Femte set var mycket jämt och vid sidbytet var det svårt att gissa hur det skulle gå men det fanns en liten, liten känsla av att Damer B låg närmast segern ändå var det vid 12-12 fortfarande jämt. Man lyckades ta sig till 13-12 och 14-12 och matchboll.
Matchbollen sattes och tjejernas andra raka 3-2 vinst i Division 1 Norra var säkrad.

Matchen blev med Sollentunaögon onödigt jämn och kvaliteten på spelet gick som en bergochdalbana men med flera roliga bollar från båda lagen. Generellt sett var det mycket, helt korrekta, avblåsningar för nätberöring, inget av lagen verkar ha riktigt vant sig vid de ändrade reglerna.

Coach Elias sammanfattar: ”Idag spelade vi som ett juniorlag och det märktes att vi inte spelat ihop i så många matcher ännu, men skönt att vinna!

Slutresultat i Satelliten: Sollentuna VK B – KFUM Eskilstuna Volley 3 – 2 (25-18, 18-25, 22-25, 25-20, 15-12)

Spelade gjorde: Aliide, Amanda, Filippa, Jenny H, Mai, Matilda, Mirjam, Natalija, Rebecka, Sandra K och Ulli
Coachade gjorde: Elias med Sandra H och Emma P

I nästa match tar man emot Linköping i B-hallen