AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Herrarna besegrar Vingåker i Elitseriestarten

Att Sollentunas herrar enbart spelat en träningsmatch inför säsongstarten var inte något som märktes i inledningen av matchen. Gasen i botten från första bollen och våra herrar var numret större i det första setet. Vinst med 25-18 efter ett stabilt spel av hela laguppställningen.

I det andra setet kom Vingåkers spel igång och lagen följdes åt setet igenom. Mer och mer förlitade sig Vingåker på sin nya spiker Andzej Savostenok från Litauen som spelade med ett tungt och säkert anfall från både vänsterkanten och bakplan. Setet vinns av Vingåker med 28-26.

Vingåker inleder även det tredje setet starkt och tar ledningen med 4-1. Sollentuna utjämnar och tar sedan en knapp ledning som följer med setet igenom som till slut vinns med 25-23.

Det fjärde setet inleds jämnt men Sollentuna får sedan ett övertag från 8-5. Det är ett grepp som herrarna behåller setet igenom. Man spelar beslutsamt och visar att man inte vill upprepa den setförlust man fick det andra setet. Setet vinns med 25-21 och matchen med 3-1. Serien är igång och herrarna starta på bästa sätt med en 3-poängseger!

En eloge till hela herrlaget för denna inledningsmatch. Fredrik Gewers passade säkert och Carl Ljung gjorde come back som libero med en mycket bra servemottagning. Centerspelet fungerade bra med Peter Jonsson som säkerheten själv när han fick tillfälle. Inte alltid de vackraste poängen denna dag men alltid poäng när tillfälle gavs. Staffan Blomgren satte de mest klockrena anfallen innanför 3-meterslinjen och Kosma Smietchowski hade en av sina bättre dagar. Med 22 poäng blev han utsedd till bästa spelare i hemmalaget.

Sollentuna – Vingåker 3-1 (25-18, 26-28, 25-23, 25-21)

Bästa poängplockare i Sollentuna Kosma Smiechowski, 22 poäng Staffan Blomgren, 15 poäng

Bästa poängplockare i Vingåker Andzej Savostenok, 22 poäng Axel Quarnström, 10 poäng

Matchens lirare Sollentuna: Kosma Smiechowski Vingåker:Andzej Savostenok

Kommande matcher
Sön 11/10 kl. 15.00 Tierp-Sollentuna
Lör 17/10 kl. 14.30 Sollentuna-Falkenberg i Satelliten