AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Damer B vänder 0-2 och vinner säsongspremiären i Division 1 Norra

Publiken bjöds på en spännande och underhållande match när Sollentuna Damer B gjorde en fantastisk vändning från 0-2 och vann sin första division 1 match i säsongspremiären mot Stockholms Vingar A.

 

 

För flera av tjejerna var det debut i division 1 spel men de började första set som om de aldrig gjort annat. Men Vingar tog över initiativet och kom ikapp och lyckades skapa en ledning som de sedan inte släppte utan tog hem setet med 25-18.

Vingar behöll kommandot i början av andra set och trots byten och time-out lyckades inte B-tjejerna störa motståndarna och setet förlorades med 21-25 och det såg mörkt ut för Sollentuna.

Tredje set blev spännande och var länge mycket jämt, vid underläge 19-20 tog SVK time-out och vad än coacherna sa så hjälpte det och man tog sig förbi med bl.a. hjälp av några bra servar. Vingar vann dock tillbaka bollen och SVK tog sin andra time-out vid 23-21. Återigen fokuserade tjejerna och tog hem setet med 25-21 och höll därmed matchen vid liv.

Vingar visade i början på fjärde att man inte tänkte släppa taget om matchen och drog ifrån. B-tjejerna gav dock inte upp utan knaprade sakta ikapp och förbi i ett set som var mycket spännande. Plötsligt var det Vingar som var i underläge men de lyckades vända och lagen följde varandra poäng för poäng, 21-21, 22-22, 23-23 och 24-24 men till slut kunde våra tjejer ta hem setet med 26-24 och få till ett skiljeset.

I skiljeset fortsatte lagen att följa varandra och poängmässigt kunde segern gått åt vilket håll som helst. Men tjejerna i B höll för trycket och vid 12-11 så ryckte man till och tog hem setet med 15-11 och därmed matchen.

Både Elias och Lucas sa efter matchen att de var nöjda med hur tjejerna spelade och höll skärpan genom hela matchen.

Slutresultat i Forsgrenska: IF Stockholms Vingar A – Sollentuna VK B         2 – 3 (25-18, 25-21, 21-25, 24-26, 11-15)

Spelade gjorde: Ulli, Mirjam, Sandra, Jenny L, Filippa, Aliide, Rebecka, Amanda, Mai och Natalija

Coachade gjorde: Elias och Lucas

I nästa match väntar Eskilstuna på hemmaplan