AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Vladan ny tränare för elitlagen

Inför årets säsong var ambitionen att förnya elitverksamheten och valet av tränare är en stor del av detta, nu är det klart att Vladan Ceremidzic tar över som tränare för båda lagen. Som huvudtränare kommer han leda två trojkor av tränare, en för damerna och en annan för herrarna, på ett sätt som inte provats i Sollentuna tidigare. Vladan har höga förhoppningar på att båda lagen skall ta sig långt i årets serie.

 

Vladan kommer från Sarajevo där han spelat volleyboll från 14-årsåldern och sedan 2008 har han varit med i Bosnien-Hercegovinas landslag.

Från University of Eastern Sarajevo har han med sig kandidat- och magisterexamen i Idrott och hälsa (“Physical Education”) och förutom utmaningen och chansen att utvecklas som coach var det även möjligheten att avsluta sin PhD som fick honom att tacka ja när styrelsen försökte locka honom till Sverige och Sollentuna.

Damlaget tränar han tillsammans med Matthias Kaufmann och Jocke Lund, i herrlagets trojka är det tillsammans med Martin Yngerskog och Johan Lindström. Genom att jobba på detta sätt hoppas man få en kontinuitet på längre sikt än vad som brukar vara möjligt.

Efter c:a en månad i Sollentuna har Vladan bara positiva saker att säga om Sollentuna i allmänhet och elitlagen i synnerhet, alla är trevliga och hjälpsamma. På en direkt fråga svarar han att han är “imponerad av båda lagen, de är öppna och ärliga och har en bra sammanhållning, också mellan herrar och damer. De är bra spelare och tillsammans skall vi jobba hårt på att få dem ännu bättre!

På frågan om han själv ska spela så svarar han lite undvikande “vi får se… 😉

Elitserien drar igång lördagen 3 oktober med hemmamatcher för båda lagen.