AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Lars-Göran “Snillet” Eriksson lämnar Sollentuna Volley

Efter 10 säsonger i slutar nu Lars-Göran ”Snillet” Eriksson som tränare i Sollentuna Volley. Snillet har under sina 10 år gjort mycket för klubben, både som tränare för elitlagen men också med sina insatser för ungdomslagen. Sollentuna Volley är mycket tacksamma för alla de åren och det stora engagemanget Snillet har lagt i klubben.

Snillet gjorde 8 säsonger som tränare för herrlaget och 2 säsonger som tränare för damlaget. Under sina år som tränare för herrlaget var laget ofta framgångsrikt, bland annat spelade de 2 SM-finaler. Snillet har alltid brytt sig om sina spelare väldigt mycket och alltid sett till deras personliga utveckling. Tyvärr fick inte Snillet lyfta SM-pokalen i Sollentunafärgerna någon gång, vilket han hade varit värd!


Snillets första år som tränare för herrlaget säsongen 2005/2006

Peter Hodor var en av de spelarna som var med i herrlaget när Snillet tog över som huvudtränare, såhär säger han om sin tid med Snillet:
– Sex säsonger har det blivit för mig med Snillet som huvudtränare. Han har haft förmågan att göra varierande träningar under alla sex säsongerna, vilket bidragit till att jag själv och laget hela tiden har haft nya utmaningar framför oss. Som människa har han under denna tid även visat sitt hjärta för Sollentuna Volley genom att ha delat med sig av sin kunskap till både ungdomstränare och ungdomsspelare. Det är många gånger jag har sett Snillet vara med på en ungdomsträning innan vår egen träning. På ett mer personligt plan så har han spridit en stämning runt sid som gör att det alltid har varit roligt att gå på träning eller åka på matcher. Många av mina bästa minnen från dessa år är alla samtal med Snillet i bussen på väg till och från bortamatcher.


Snillet och laget jublar efter att ha vunnit en match i finalserien säsongen 2007/2008.

Efter 8 säsonger med herrlaget tog sig Snillet an det unga damlaget, som har utvecklats mycket under hans ledning. Laget tog sig till slutspel båda de åren Snillet ledde laget och nästan inget lag kunde känna sig helt säkra när de mötte Sollentuna.


Sollentunas damer säsongen 2014/2015, Snillets tionde säsong i Sollentuna Volley.

Men efter 10 år i klubben tackar nu Snillet för sig och jakten på en ersättare är på gång, men det är inte lätt att fylla hans plats. Styrelsen för Sollentuna Volley är väldigt tacksamma för hans insatser i klubben och önskar honom all lycka i framtiden.