AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tvåa och trea i första Öppna U19-SM

I år ordnades på prov en öppen klass under U19-SM i Katrineholm, tjejerna som vanligtvis är kända som Damer D ställde nära nog mangrant upp och åkte med två lag. Båda lagen kämpade sig fram till slutspel och kunde efter en rolig helg åka hem med silver respektive bronsmedaljer.

 

 

Träningsgruppen består av flickor födda -97 till -99 med huvuddelen -98 och har under våren inte haft någon turnering som passat, de har antingen varit för gamla eller så har de äldre haft förtur. Men så utannonserades det att man i år på skulle ha en öppen klass på försök under U19-SM och i princip alla tjejerna i gruppen ville åka. Länge var det bara SVK som anmält sig till klassen men så lossnade det och det blev tillslut sju lag, varav två från SVK.

Lagen åkte ner tidigt på lördagsmorgonen, avfärd 06:15 från Satelliten, men efter c:a halva resan fick den ena bilen punktering och då man valt lite olika vägar fanns ingen annan bil som kunde hjälpa till. Ingen skadades men Tunet fick klara sig med 7 spelare i första matchen, Sollets första match gick senare och alla hann fram i tid efter att man lyckats byta till reservhjulet.

 

Motståndarna i öppna klassen höll en högre klass än väntat och flera hade kunnat göra bra ifrån sig även i SM-klassen. 
Man spelade i en stor grupp där alla mötte alla och sedan ett slutspel där 1:an och 2:an gick till final, 3:an och 4:an fick göra upp om brons, osv.

Det blev många spännande och jämna matcher där både Sollet och Tunet klarade sig mycket bra och de fick i grundspelet bara ge sig mot Ymer som vann alla sina matcher.

 

I finalen fick Tunet återigen ta sig an Ymer, det blev en jämn kamp men motståndarna gjorde färre egna misstag och kunde knipa guldet med 2-0 (25-19, 25-21)

I matchen om bronset fick Majorna för tredje matchen i rad möta ett Sollentunalag. Sollet gjorde det till deras tredje raka förlust genom att vinna med 2-0 (25-14, 25-16) och därmed säkra pallplats och brons.

Silver och brons måste ses som en fin avslutning på säsongen 2014-2015!

I Sollet spelade: Ema, Emma L, Emma P, Evelina, Isabell, Jenny, Lea och Sandra
Coach: Sandra

I Tunet spelade: Annika, Caroline, Elsa, Hanna, Johanna, Mai, Natalia och Rebecka
Coach: Ulla

Länk till fullständiga resultat