AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Flickor -01 lämnade stort avtryck i årets Mikasa Challenge

Tjejerna åkte i år till Örebro med 6 lag för att spela sin sista 4-manna turnering någonsin och visade där att man kan det här spelet. I U15 gruppen var det över 100 lag med och SVKs samtliga 6 lag placerade sig i topp 25 och dessutom tog man hem både silver och guldmedaljerna till Sollentuna!

 

 

Efter en snabb bussresa med 100 taggade ungdomar ifrån Sollentuna så var det invigning av årets turnering där herrlandslaget visade upp sig i en match mot Norge. Där fick man se Sveriges största volleybollstjärna glänsa med otroliga hoppservar och tunga smashar som imponerade på alla.

När turneringen väl rullade igång på lördag morgon så var det full fart ifrån första match. De 6 lagen var alla i olika grupper och fick spela mot lag ifrån hela Sverige viket alltid är en rolig omväxling ifrån det vanliga motståndet inom distriktet. Efter första dagens spel så kom 3 lag till A-slutspelet, 1 till B-slutspelet och 2 lag till C-slutspelet.

Under söndagens slutspel blev det många jämna matcher men SVK Saturnus tog sig ända till finalen utan setförlust. På andra sidan i finalen stod SVK Mars som också spelat bra hela turneringen och bara tappade ett set i Semifinalen mot Engelholm. Finalen blev en tight uppgörelse men Saturnus tog till slut hem guldet efter 2-1 i set. Parallellt med deras final på centercourten spelade SVKs killar final mot Habo, så det var en härlig stämning och bra avslutning på turneringen. Därmed har -01orna spelat klart i U15 klassen och kommer efter ett välförtjänat sommaruppehåll att till hösten enbart spela 6-manna volleyboll.

Här hitar ni allla resultaten: http://www.profixio.com/resultater/mikasa-challenge-2015/k/kl/989574