Slutspel i SVC F97

I helgen spelades det Stockholm Volley Cup slutspel för Flickor 97 (FU19) i Sollentuna Sporthall och tjejerna från D var förstås med för att försöka hålla pokalen kvar i Sollentuna ett år till. Trots bra försök lyckades man inte med detta utan Södertelge la beslag på vandringspokalen denna gång.

 

Fem lag, varav två från Sollentuna, deltog i slutspelet i söndags som spelades i en rak serie. Redan i första matchen mötte man Södertelge i något som kändes som final trots att dagen just börjat. Det blev en jämn kamp där båda lagen spelade bra men motståndarna fick överhanden, våra tjejer kämpade på och tog sig sakta närmare men fick till slut se första set gå förlorat (24-26).  

Även andra set blev mycket jämt men denna gången gick siffrorna i SVK-tjejernas favör som kunde ta hem setet med 26-24 och därmed ta matchen till skiljeset.

Tjejerna såg hela matchen ut att har riktigt roligt och så även i tredje set men fick tyvärr se sig besegrade med 12-15 och matchen med 1-2 efter nästan 1,5 timmes spel. 
Detta skulle bli enda matchen där Södertelge förlorade ett set under dagen men det skulle visa sig vara avgörande i kampen om medaljerna.

Dagens andra match gick mot Täby och även om det emellanåt var lite si och så med fokusen efter den tunga inledningsmatchen kunde de ta hem matchen med 2-0 (25-18, 25-14).

Eftersom fyra lag hela tiden hade match och det femte dömde två matcher samtidigt fanns det inga luckor i schemat så man tog istället gemensam paus i spelandet så alla kunde äta lunch i lugn och ro och njuta lite av solen.

Kanske blev det lite för bra  lunchpaus, matchen mot Vallentuna präglades av många egna misstag och matchen gick till skiljeset där tjejerna till slut lyckades vinna och ta hem segern med 2-1 (25-21, 18-25, 15-13)

I sista matchen väntade klubbkompisarna från F00/01 som alltid är svåra. De äldre tog hem första set (25-21) men i andra funkade inte mycket och de yngre kunde relativt lätt vinna setet (13-25).
Så skiljeset ännu en gång, D-tjejerna var bättre med i matchen nu men setet förlorades mot ett väl samspelat F00/01-lag med 13-15.

När matchen var slut blev det febril aktivitet i sekretariatet, Södertelge hade vunnit alla sina matcher och stod som klar vinnare men bakom dem låg nu tre lag på samma poäng. Först efter att ha räknat set och bollar kunde medaljerna fördelas, silver till Sollentuna och brons till Vallentuna medan det yngre Sollentuna laget hamnade på en hedersam fjärdeplats.

Länk till fullständiga resultat

Spelade gjorde: Natalia, Mai, Rebecka, Caroline, Emma P, Sandra och Johanna

Coach: Elias
Assisterande coach: Sandra H