AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

U17-SM för flickorna i F99/00/01

31 förväntansfyllda tjejer från F99/00/01, och 12 killar, åkte på fredagseftermiddagen ned mot Göteborg för att försvara klubbens färger i U17-SM. Ett lag i vardera SM-klass och två lag till öppna klassen. Det blev många tuffa bataljer men alla kom hem med hedern i behåll och med nya erfarenheter.

 

I januari spelade tjejerna SM-kval och kom tvåa efter Södertelge men säkrade en plats till SM och nu var det alltså dags.

I SM-klassen gick första matchen mot Ystad som körde igång hårt och vann ett jämt första set men våra tjejer, som kanske var lite tyngda av stundens allvar, tappade inte sugen utan tog tillbaka initiativet och vann andra och ett jämt tredje set och därmed matchen med 2-1 (19-25, 25-17, 15-12). Detta var bara den första av flera tuffa matcher under helgen.

I nästa match väntade Orion, första set stod länge och vägde och lagen följdes åt poängmässigt men via en bra serveomgång fick våra tjejer en lucka som de sedan inte släppte. Andra set hade en liknande bild men även om Orion började ta i kapp så vann tjejerna också andra set för att få sin enda 2-0 vinst under SM (25-17, 25-21).

Sista matchen i gruppspelet var mot Norsjö och skulle avgöra om vi blev etta eller tvåa i gruppen och därmed motståndet i kvartsfinalen. I första set öppnade tjejerna nervöst och Norsjö kunde relativt enkelt ta hem setet med 13-25. I andra set spelade våra tjejer mycket bättre och gav Norsjö tuffare motstånd men föll ändå med 22-25.

Trots denna förlust var man klar för kvartsfinal senare på kvällen.


Här laddas det inför kvarten

 

Tillslut var det dags för lördagens viktigaste match, kvartsfinal mot Tuve som hade gått igenom gruppspelet genom att besegra Kronan, Malmö och Vallentuna utan att förlora ett enda set. Nu var det ytterligare en nivå högre på motståndet, speciellt servandet skapade problem för våra tjejer och även om de kämpade emot och gjorde många bra individuella prestationer så tappade de första set (19-25).
 

Hoppet levde ändå inför andra men tyvärr låste det sig istället helt, inget ville fungera och setet förlorades stort (9-25).
Besvikelsen var förstås stor bland tjejerna som ville kommit längre, och just då visste ingen att det var Tuve som skulle ta hem hela SM.

 

På söndagen spelade de nu om platserna 5 till 8 och i den första matchen stod Falkenberg, som förlorat sin kvart mot överraskningen Lidingö, för motståndet. Falkenberg började starkast och kunde ta första set med 14-25 men våra tjejer lyckades repa sig och tog andra med 25-19. Tredje set blev mycket jämt men slutade med 15-13 i Sollentunas favör.

 

 

Sista matchen gällde nu 5e-platsen och om man hittills spelat mot lag från distrikt vi vanligen inte möter så blev det nu dags att möta Södertelge som stött på patrull mot Engelholm i sin kvartsfinal men sedan besegrat Kronan. Det blev en mycket jämn match men med många egna misstag av båda lagen. Första set gick till Sollentuna med 25-22, Södertelge kontrade och tog andra med 24-26. Tillslut kunde våra tjejer ta hem skiljesetet med 16-14 och få revansch för förlusten i kvalet och hamna på en mycket hedsersam 5e-plats.

 

Kommentar från coach Lasse: Nivån var i år högre än jag uppskattat, vilket är roligt. Vi hade ett lag med bara 4 spelare som hade “rätt” ålder för Fu17, dvs födda 1999 eller 2000, resten var födda 2001. Ingen av spelarna hade tidigare varit med i SM klassen. Målsättningen var semifinal men vi kom 5:a. Vi förlorade mot de som kom 1:a och 3:a, övriga matcher vann vi om än ganska jämt. Spelmässigt nådde vi inte upp till den nivån vi kan men med facit i handen blev resultatet helt OK. 

Vi har fått en bra erfarenhet och spelat bra och jämna matcher. Av de 3 matcher som slutade 2-1 så vann vi alla vilket tyder på styrka.

Tack tjejer för en trevlig helg, ni är fantastiska!

Spelare i SM-klassen: Agnes, Mai, Hedda, Ida, Lotta, Anna, Molly, Emma, Linn, Elin och Ulli

Läs även om hur det gick för tjejerna i öppna klassen 

Fullständiga resultat för SM-klassen respektive Öppna klassen