AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer utslagna i kvartsfinal

Sollentunas damlag blev utslaget i kvartsfinalen av Hylte/Halmstad i elitseriens slutspel. Efter att ha legat under med 0-2 i matcher åkte på söndagen Sollentuna återigen ner till Hyltebruk fast beslutsamma om att ge allt man hade. Det blev den kvartsfinalmatchen med den högsta spelkvaliten och det var inte långt borta att Hylte/Halmstad fått se sig besegrade men tillslut föll Sollentuna med 2-3 ( 20-25, 25-22, 25-19, 16-25, 11-15).

 

 

De inledande två kvartsfinalerna hade haft sina små bekymmer för Sollentuna, där Madelene Green missade första bortamatchen pga magsjuka och där Sollentunas anfallsess Whitney Turner spelade med förkylning i kroppen i andra kvartsfinalen. Till tredje kvartsfinalen var laget komplett och friskt men till saken hör att i grundserien hade Hylte/Halmstad enbart förlorat hemma mot serievinnaren Engelholm, så att bortaslå Hylte/Halmstad var till att börja med en tuff uppgift. Att åka ner och vända 0-2 underläge i matcher var en ännu tuffare uppgift.

Sollentuna startar som man slutade i andra kvartsfinalen, dvs med Caroline Werner på högerkanten och Isabelle Falck åter som center tillsammans med Anita Nolsjö. Madelene Green och Sanna Thurin delar på liberoarbetet, passare som vanligt Frida Kindbom och Whitney Turner och Sofia Täcktor ansvarade för vänsterkanten.

Första set förstörs lite av en tidig servrunda där Hylte/Halmstad går ifrån till från 6-6 till 6-9 och därefter hålls poängförsprånget om 3-4 poäng setet igenom. Det märks en annan tändning i Sollentuna och det var inte långt borta att man kom ikapp och vände setet. Vid ställningen 18-20 var det en olycklig nätberöring som hindrade setet från att bli riktigt spännande.

I andra set är det en fart och en vilja i Sollentunatjejerna som inte synts på länge och man leder 7-3, 18-14 innan Hylte/Halmstad kommer ikapp vid 18-18. Då stänker Whitney Turner först in ett anfallspoäng och följer upp det med ett servess varpå Sollentuna skaffar sig en ledning igen som räcker setet ut.

I tredje set så är det Sollentuna för hela slanten med tidig ledning 6-1 och 12-6. Sollentunas blockspel firar stora triumfer och Hylte/Halmstad har helt enkelt svårt att göra anfallspoäng i samma utsträckning som förut. Dock blir det spännande och det står 19-19 i slutet på setet då visar styrka då man avslutar med 6 raka poäng och vinner setet med 25-19.

I fjärde set hamnar Sollentuna under då Hylte/Halmstad sluggar vilt för att undvika en hemmaförlust. Man är så nära som 10-12 men tåget går vid 14-17 då Sollentuna gör en nätberoring och istället för ett tvåpoängsunderläge ligger man under med 4 poäng. Skiljeset börjar bra med ledning 2-0 och vid 3-3 har man en gyllene chans att fortsätta vara i ledningen, men ett centeranfall går precis ut över sidlinjen. Därefter tar Hylte/Halmstad ledningen och tyvärr är de starka nog att göra få misstag i slutet och de vinner skiljeset med 11-15.

 

Lars-Göran “Snillet” Eriksson kommenterar förlusten så här:

– I omklädningsrummet innan sa vi att vi skulle göra allt vi kan under matchen för att slippa sitta i bussen hem med känslan av att vi kunde gjort mer. Idag tycker jag tjejerna visar vad de kan och det är svårt att säga att vi inte gjorde allt. Kanske blev vi lite överraskade över vad vi var på väg att ställa till med och att den känslan blev svår att hantera i fjärde set? Jag är glad över att vi kunde prestera så bra i ett mycket svårt läge men samtidigt besviken på att vi inte kunde få till en fjärde kvartsfinalmatch, för det förtjänade vi verkligen idag. Men, bollen är som sagt rund.

Sollentuna önskar Hylte/Halmstad vidare lycka till i elitseriens slutspel!

 

Bästa poängplockare:

Whitneyt Turner, 23p
Isabelle Falck, 12p

Matchens lirare:

Whitney Turner