AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust i första kvartsfinalen för Sollentunas damer

Det blev förlust i första kvartsfinalen mot Hylte/Halmstad som spelades på bortaplan i Örnahallen Hyltebruk under söndagseftermiddagen. Sollentuna gjorde trots förlusten en bra insats i speciellt de två första seten där man hängde med bra i poängen. Dock var Hylte/Halmstad det starkare laget och förlustsiffrorna skrevs till 0-3 (19-25, 21-25, 16-25).

 

 

Sollentuna tvingades resa till kvartsfinalen utan en magsjuk Madelene Green och istället följde Sollentunabekantingen Susanna Thurin med i truppen och gjorde sin första elitseriematch för säsongen. I övrigt förtsatte Sollentuna på det sätt man spelat de avslutande matcherna, dvs med Isabelle Falck på högerpositionen och Anita Nolsjö och Tanja Sjöblom på centerplats. Hylte/Halmstad och sin sida fick starta matchen utan sin skadade högerspelare Alessi och på den platsen klev istället Ewa Kalinowska in.

Sollentuna öppnar matchen bra med ledning 3-0 och 5-2 men sen kommer en serverunda där Hylte/Halmstad vänder till 5-12. Men damlaget kämpar och är så nära som 18-21. Det märks att det är slutspel och att lagen spenderat lite mer tid än vanligt på att studera varandra, för det blir många långa bolldueller där spelarna i bägge lagen är väl med i vad som händer. 

Även i andra set lyckas Sollentuna ta ledningen i början, men lagen följs åt till 12-12 innan Hylte/Halmstad drar ifrån till 14-18. Damlaget krigar ikapp och har 18-19 då en lång bollduell ger bägge lagen chans att vinna nästa poäng. Tyvärr lyckas inte Sollentuna kvittera och hemmalaget Hylte är återigen starkare i slutbollarna. Efter tiominuterspausen öppnar Hylte/Halmstad starkt samtidigt som Sollentuna kommit av sig lite i pausen. Underläget blir snabbt stort 5-11 och 9-15 och Sollentuna kommer aldrig riktigt nära i setet. 

Sollentuna hade matchen igenom ett bättre grundspel än i avslutande omgångar i grundserien och man lyckades utnyttja centrarna Anita Nolsjö och Tanja Sjöblom. Debuterande Susanna Thurin spelade som lagets libero from mitten på första set och gjorde det förtjänstfullt.

Lars-Göran “Snillet” Eriksson kommenterar matchen så här:

– Första kvartsfinalen utspelade sig ungefär som vi hade förutsett och vi gör en godkänd insats. I första set tappar vi 10 raka poäng och det förstör lite våra chanser och utan det tappet hade vi varit med och fajtats om setsegern. Andra set är helt jämnt och hade vi fått 19-19 hade det blivit riktigt spännande. I det tredje setet har vi lite svårt att tro på oss själva och det blir vårt fall. Men, nu har vi kännt på varandra och det är en helt ny match på torsdag då vi möts igen i vår hemmaarena. Då är det Hylte/Halmstad som har resetimmar i benen. Fram tills dess ska vi titta på video och se vad vi ska finslipa i taktiken.

Bästa poängplockare:

Ja, den officiella matchstatistiken är allt annat än rätt, så detta får vi återkomma till

Matchens lirare (utsedd av Hampus Randén):

Sofia Täcktor

Nästa matcher:

kvartsfinal 2:5, Sollentuna – Hylte/Halmstad torsdag 26 mars kl 19:00 i Arena Satelliten

kvartsfinal 3:5, Hylte/Halmstad – Sollentuna söndag 29 mars kl 14:30 i Örnahallen, Hyltebruk